Anette Stai lanserer egen kleskolleksjon!

Morten-Qvale-Anette-Stai-Collection-SS-2015-_98A5312 copy 2

Den norske supermodellen Anette Stai, var et hett navn og ansikt tilbake på 80- og 90-tallet. Opptil flere ganger dukket hun opp på forsiden av velkjente norske magasiner, som for eksempel Det Nye, men hun gjorde også stor suksess i utlandet. I sin portfolio kan hun skilte med en rekke store reklamekampanjer og forsider for internasjonale magasiner, som blant annet Vogue. I en alder av 53 gjør hun fortsatt modelloppdrag i ny og ne, og har alltid hatt en sterk dragning mot motebransjen. Blant annet var hun daglig leder for Louis Vuitton i Norge fra 2005-2010. I disse dager er hun aktuell med sin egen kleskolleksjon under navnet Anette Stai Classics, som er et samarbeid med More Woman i Volda. I den anledning fikk Bra damer! gjøre et intervju med henne:

Det finnes jo mange kleskolleksjoner på markedet, hva er spesielt med akkurat din kolleksjon?

– Anette Stai Classics er klassiske klær med en tvist, det vil si en liten detalj som gjør at plagget skiller seg ut og gjør det kult. Vi bruker mest mulig naturlige materialer som silke, bomull, linstrikk og ullkvaliteter og har farger i den duse delen av fargeskalaen som jeg liker så godt. Klærne er anvendelige og behagelige, og passer godt  på jobb, reise eller hjemme. Dette er klær som jeg har drømt om å ha i mitt eget klesskap.

Hvor har du hentet inspirasjon til denne kolleksjonen?

– Jeg henter inspirasjon overalt. Når man skal lage to kleskolleksjoner i året må jeg ha øyne og ører åpne hele tiden. Jeg inspireres av stoffer og interiør, av folk på gaten, av moteblader og trender, av flotte venninner som vet å kle seg med en liten vri, av å reise og ikke minst av farger i naturen. Jeg føler meg som en svamp som tar til seg alt.

Hva fikk deg til å designe en egen kleskolleksjon?

– Jeg har vært modell for More Woman i 8-9 år og gjort deres katalog to ganger i året, og da muligheten for et samarbeid kom opp, slo jeg til. Tenk å få lage en egen kleskolleksjon med klær etter eget hode og egen smak! More Woman holder til i Volda og har produsert klær i snart 50 år, og jeg er heldig som kan lene meg på deres ekspertise.

Hva slags damer er kolleksjonen for?

– Jeg vil tro at vi lager klær for kvinner 30+, men når jeg viser frem kolleksjonen, er det både yngre og eldre som liker den. Hvem vet?

Hvilke plagg i kolleksjonen er dine favoritter?

– Jeg er veldig glad i silketoppene, de lyse chinosbuksene og strikkejakkene i ull. Selv liker jeg godt å kle meg i lag-på-lag, og ta av og på etter behov. Jeg liker godt den hvite kjolen også. Den er enkel og anvendelig å bruke med lommer i siden. Jeg liker å kunne putte hendene et sted.

Hvor kan kolleksjonen kjøpes?

– Foreløpig er vi i alle More Womans butikker, samt et titalls butikker til. Etter motemessen håper jeg at vi finnes på mange flere steder.

Hvilke ambisjoner har du fremover?

– Vi skal lage to kolleksjoner i året, og har allerede kommet ut med en vinterkolleksjon, men den ble vi ikke fornøyd med. Det meste gikk galt under produksjonen, og av 100 plagg satt vi igjen med 15-20 som vi valgte ut. Ikke morsomt, Men vi lærte mye av det. Målet er å få denne kolleksjonen opp å gå. Å være i tekstilbransjen er ingen dans på roser, men hardt arbeid. Vi må bygge sten på sten, tenke langsiktig og jobbe hardt. Og så får vi håpe at kolleksjonen blir godt tatt imot, og at drømmen om et kjedesamarbeid vil kunne materialiseres.

Hva er ditt yndlingsplagg?

– Jeg har en gammel Prada-kjole som jeg kjøpte på Kamikaze for kanskje 10 år siden, som jeg aldri går lei av. Det er den lille sorte som er superklassisk, men med et liten detalj som gjør den kul, og ikke kjedelig. Akkurat slik som jeg ønsker at vår kolleksjon skal være.

Helt til slutt… Bloggen min heter jo Bra damer!, har du en eller flere bra damer du lar deg inspirere av?

– Jeg er en stor beundrer av flotte, jordnære og klassiske kvinner som klarer å bevare sin naturlige personlighet, uten å miste seg selv i den rollen de har i samfunnet, avslutter Anette.

Den nye kolleksjonen som vises frem i disse dager, blir først tilgjengelig neste vår/sommer, så vi må fortsatt vente litt før den kommer i salg. Men her kommer likevel en liten smakebit. Kolleksjonen inneholder utvilsomt mange godbiter for deg som liker det rene og klassiske, og den er full av superfine baseplagg du kan ta fram år etter år. Anette er selv modell for kolleksjonen, og bildene er det fotograf Morten Qvale som har stått for. Heia norsk design, og heia bra damer som tør å satse!!! 

Morten-Qvale-Anette-Stai-Collection-SS-2015-_Anette36471 1 copy Morten-Qvale-Anette-Stai-Collection-SS-2015-_98A5642 1 copy Morten-Qvale-Anette-Stai-Collection-SS-2015-_98A5621 copy Morten-Qvale-Anette-Stai-Collection-SS-2015-_Anette36583 copy Morten-Qvale-Anette-Stai-Collection-SS-2015-_98A5545 copy Morten-Qvale-Anette-Stai-Collection-SS-2015-_98A5459 copy Morten-Qvale-Anette-Stai-Collection-SS-2015-_98A5365 copy Morten-Qvale-Anette-Stai-Collection-SS-2015-_Anette36631Morten-Qvale-Anette-Stai-Collection-SS-2015-_98A5253 copy Morten-Qvale-Anette-Stai-Collection-SS-2015-_98A5095 copy

(Foto: Morten Qvale)

4 kommentarer

    • Helt enig, Liv! 🙂 Denne kolleksjonen er først og fremst for neste vår/sommer, og da er det nok mest fokus på litt lettere tøy. Men planen er jo at det skal komme to kolleksjoner i året, så da dukker det nok opp mer av det også. Klem fra Vibeke 🙂

      Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s