What to do – når kulda kommer og tar deg?

Som nevnt i forrige innlegg, er jeg ikke så overvettes begeistret over disse litt for mange blå gradene. Derfor tenkte jeg kanskje det kunne hjelpe å lage et innlegg for å overbevise meg selv, og kanskje noen andre, om hva som også er bra med kulda. Eller sagt på en annen måte, hvordan utnytte kulda til din fordel?

1. Kryp under et lunt, deilig pledd!

Minst ett pledd til alle familiemedlemmer bør finnes i alle hus. Her i huset er vi helt teppomane, i hvert fall jeg og datteren min. Finnes det egentlig noe deiligere? Sånn bortsatt fra å krype inn under den deilig, myk dyne, da! Men i sofakroken er liksom et mykt teppe det nærmeste du kommer.

2. Se en film eller tv-serie!

Ok, jeg innrømmer det. Jeg er en av dem som ble totalt hekta på Making a Murderer på Netflix. Har du ikke sett den, er helgen redda! Vi snakker ekte drama fra virkeligheten, som du nesten ikke tror er sant.

3. Lag deg noe varmt å drikke!

Hva du foretrekker får jo bli litt opptil deg, men altfra varm sjokolade laget på ekte sjokolade, en diger kopp med ingefær-te eller en toddy av noe slag, blir sjelden feil.

4. Lag en deilig suppe som skikkelig røsker!

For å virkelig få opp temperaturen, anbefaler jeg en suppe med masse chilli, hvitløk og ingefær i. Ikke bare er det sunt, det kan også få deg til å svette litt ekstra om du drar på litt. Mitt forslag er en tomatbasert suppe med chunky biter. Nettet er fullt av det – det er bare å google i vei. Er du glad i thaimat, anbefaler jeg Tom Kha Gai-suppe med kokosmelk på det varmeste.

5. Hopp inn i  favorittstrikkegenseren din!

Har du ikke en stor strikkegenser, sier du? Vel, da kanskje tiden er inne for å strikke deg en ny? Ikke bare er den en glimrende inneaktivitet, det kan også gå latterlig fort – om strikkepinnene er tykke nok. For ikke å glemme stoltheten over faktisk å ha laget noe sjøl, når du er ferdig.

6. Ta deg et varmt, velduftende bad!

Er du så heldig å eie et badekar, er det ingen grunn til at det skal stå ubrukt i disse tider. Hvorfor ikke fylle det med deilige oljer, tenne noen lys og kanskje til og med nippe til et glass vin? En perfekt unnskyldning for litt me-time, og et lite pusterom i en ellers travel hverdag. Ikke minst er det utrolig digg, om du har vært lenge ute og blitt blåfrossen inn til beinmargen. Ja til hjemmespa! Du kan jo slenge i en hårkur, eller ta på en ansiktsmaske når du først ligger der.

7. Les en bok!

Ikke bare er det sunt å ta seg en timeout fra vår digitale verden og de sosiale medier en gang i blant, det er også noe utrolig befriende over å la seg bli fullstendig oppslukt av en god bok. Selv holder jeg fortsatt på med den nyeste boka til Lars Saabye Christensen, som jeg begynte på for en god stund siden. Den skal jeg jammen skal ta fram igjen denne helgen!

8. Hør en ny podcast!

Dette med podcaster har jo tatt fullstendig av. En av mine favoritter er den svenske Fredagspodden med søstrene Hanna og Amanda. Det kommer ut ny hver fredag, men akkurat nå har de tatt seg en liten pause. Men det ligger noe sånt som 170 tidligere episoder ute, så det er nok å ta av. Eller er du glad i krim/dokumentarer har jo alle snakket om Serial-podcasten for lenge siden. Eller den norske varianten – Uløst – om Birgitte Tengs-saken. For ikke å glemme P2’s Verdt å vite eller P3 dokumentar. Liker du mer humor – er Tussvik & Tønne et annet hett tips. Det er bare å velge og vrake!

9. Yoga eller innetrening

Ok, den sitter langt inne. Kanskje ikke dette punktet du ønsker å lese på en koseliste. Men du trenger jo ikke trene så hardt. Yoga og mindfullness er jo litt mer tøy og bøy i rolige former, gjerne med avslappende musikk i bakgrunnen. Alternativt om du har noen lette vekter eller en ergometersykkel hjemme. Da slipper du i hvert fall gå ut i kulda for å trene. Min filosofi er dessuten at du trenger ikke alltid trene så lenge, for å føle deg bra. For eksempel et enkelt treningsprogram fra ti til tyve minutter sånn ca hver dag, eller når du har mulighet, er uendelig mye bedre enn ingenting. Selv har jeg hatt mye glede av forskjellige treningsprogram lastet ned fra youtube. Alternativt finnes det mange bra treningsapper å laste ned også.

10. Tenn levende lys!

Den siste tiden har jeg virkelig savnet peis. Fyr på peisen er kanskje noe av det koseligste jeg kan tenke meg. Faktum er at jeg egentlig har peis, men at den ikke funker!!! Lang historie! Uansett, det nærmeste jeg kommer er å tenne mange lys. Lag en aldri så liten lysmesse for deg selv, sjenk oppi et glass vin eller lag deg en kopp te, kryp under teppet og hent fram den gode boken – eller sett på en podcast. Da føles ikke den kalde vinteren like deprimerende lenger, eller hva?

Ha en nydelig januarhelg, bra damer! ❤

 

Én kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s