Trendspotting: De nye denimtrendene

Sånn apropos blåmandag! Tar vi en titt på hva som skjer på motefronten fremover, er det definitivt én trend som utmerker seg, og som allerede begynner å dukke opp rundt omkring. Nemlig denim – i alle mulige former og varianter. Det er lenge siden denim var ensbetydende med jeans. Både olajakker, skjørt, kjoler og skjorter har vært en viktig del av motebildet i flere tiår, i både større og mindre grad. Intet nytt der med andre ord. Derfor tenkte jeg det var morsommere å fokusere på årets nye denimtrender.

UFERDIGE KANTER299_HM___

Denimskjorte fra H&M, kr 299.

Kappahl_299_Skjørt fra Kappahl, kr 299.

Stadig oftere dukker det opp denimplagg med uavsluttede og frynsete kanter. Dette er med på å gi antrekket et litt rocka uttrykk, samtidig som det hele ser litt tilfeldig ut.

KIMONO

Ganni_Wayne Denim Coat_Jackets_Art no - F1297_1899 SEK_1799 NOK_Material - 100% Cotton_Size - XS-XLKimono i denimstoff med belte fra Ganni, kr 1799.

Lindex_799_Kimonoinspirert omslagstopp med belte fra Lindex, kr 799.

Kimonoen har blitt stadig mer populær de siste sesongene. Som oftest har den dukket opp i silke eller andre lette stoffvarianter rundt sommerstid, men nå kommer flere merker med kimonoinspirerte varianter i denim. Dette er en videreføring av 70-tallsbølgen som har vært over oss fra i fjor, med et hint av det fjerne østen.

SNEKKERBUKSAStella_7760_Snekkerbukse i stretchdenim fra Stella McCartney/Net-a-porter.com, ca kr 7760.

              499_HM_

Klassisk snekkerbukse fra H&M, kr 499.

Den er både elsket og hatet. På 90-tallet var den superhot, nå er både tiåret og snekkerbuksa tilbake. Trenden startet så vidt i fjor, men fortsetter altså for fullt i år.

KNAPPESKJØRTET 399_GINA_TSkjørt med knapper fra Gina Tricot, kr 399.Lindex-499_

Langt, smalt denimskjørt med knapper fra Lindex, kr 499.

Trenden med olaskjørt er langt fra ny, men årets heteste variant skal gjerne være smalt og ha knapper foran. Gjerne kombinert med uferdige kanter, som vist øverst. De lange skjørtene er også på vei tilbake.

OLASKJORTE MED NY VRI

Lindex_399_Skjortebluse i denim med sløyfe fra Lindex, kr 399.

Olaskjorter kommer stadig i tynnere, lettere og mer feminine stoffvarianter. Slik som denne med sløyfevariant i halsen. Det som i utgangspunktet har vært et ganske maskulint plagg, får altså mer feminine former – gjerne også med innsvinget liv.

LANG KJOLEJAKKE

499_GINA_T

Denimkjolefrakk fra Gina Tricot, kr 499.

Nye varianter på gamle plagg. Denne kjolen er på en måte en blandig av både olajakke og kjole. Noe som betyr at den kan brukes som begge deler. Har du den åpen blir den til en slags olafrakk, gjenkneppet minner den mer om en kjole.

KONTRASTER – LYS & MØRK DENIM

349_HM_Olajakke med tofarget denim fra H&M, kr 349.

399Kappahl_Lang skjortkjole fra Kappahl, kr 399.

Å mikse forskjellige vasker og denimkvaliteter, kommer vi til å se mer til. Gjerne i form av kontraster mellom lys og mørk denim i ett og samme plagg. Eller et bleket område der hvor en tidligere lomme tilsynelatende har sittet. Trolig har det aldri vært noen lomme der, men det skal altså se slik ut.

DENIM PÅ FØTTENE

Ganni_Darya Denim_Heels (woman)_Art no - S0482_1799 SEK_1749 NOK_Material - Denim Fabric, Goat Leather Lining_Size - 36-46

Pumps i denimstoff  fra Ganni, kr 1749.

Ganni_Kimbely Denim_Flats_Art no - S0483_1399 SEK_1399 NOK_Material - Denim Fabric, Goat Leather Lining_Size - 36-47Flate sko med hælkappe i denimstoff fra Ganni, kr 1399.

Denim beveger seg også over på tilbehøret denne sesongen. Nå kan du med andre ord iføre deg denim fra topp til tå. Bokstavelig talt.

DENIMBLÅTT

60HM_

Denimblå øyenskygge fra H&M, kr 60.

Lindex-2499_ Lindex-1299

Todelt skinnsett fra den litt mer eksklusive linjen til Lindex, nemlig Extended. Jakke kr 2400 og skjørt kr 1299.

Både nyanser av denimblått og plagg som minner om velkjente denimplagg, er noe vi kommer til å se mer til. Denim er hot – i år skal det være blått!

(Foto: Produsentene)

2 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s