Marias metode – og de nye interiørtrendene

Går du med planer om å gi leiligheten eller et rom i huset et aldri så lite løft, men er usikker på hvor du skal begynne?

Skjermbilde 2016-01-10 kl. 16.47.02

(Foto: Screenshot fra Nordicbymaag.no)

Da kanskje du skulle melde deg på online-kurset til Maria Aarli-Grøndalen, om hvordan bli din egen proffe hjemmestylist! Mini-kurset består av fem deler, leksjonene mottar du på mail, og det beste alt – det er helt gratis! Kurset finner du på hjemmesiden hennes ved å klikke her.

Maria Aarli-Grøndalen

BRA DAME: Maria Aarli-Grøndalen (Foto: Privat)

Siden 1999 har Maria jobbet for en rekke norske magasiner, deriblant Elle Decoration. Rom 123, Boligdrøm og Bonytt. I 2015 startet hun sitt eget one-man-show som hun kaller det, under navnet Nordic by Maag, hvor hun opererer som journalist, stylist og interiørkonsulent.

Bra damer! tok kontakt for å høre hva hun som interiørekspert spår blir de nye trendene fremover.

De nye fargene

– For 2016 er det helt klart at fargene er på vei inn i hjemmene våre, i form av dypere og mørkere farger. Nyanser av blått og grønt, samt brente farger, konjakk og oker er alle ekspempler på farger vi kommer til å se mer til, mener Maria.

12510624_10153736955541278_1104914782_o

GULT ER IGJEN KULT: Maria tipser om at okergult er årets farge fra Nordsjø. (Foto: Nordsjø)

Den nye stilen

– Den minimalistiske trenden dras noe tilbake, vi vil nok fortsatt ønske stramme rammer, men vi vil ha mykere innhold og mer taktile flater. Den eklektiske stilen, det vil si en blanding at mange ulike stiler, blir en vinner i høyere grad.

Country Chic Oslo

SPENNENDE STILMIKS: – Elsker dette! Det beskriver det med å mikse stiler – stramme rammer, men mye retromøbler og teatralsk stemning, forklarer Maria. (Foto: Country Chic Oslo)

Mer personlighet

– Vi blir mer opptatt av å sette sterkere personlighet på hjemmene våre, men vi er dessverre fortsatt i tidsklemma. Derfor tror jeg vi vil se mer av enkle, raske interiørgrep, som å male med kalkmaling for å få frem tekstur og spenning eller tapetsering. Her er Scandinavian Surface Lost Landscape en sikker vinner.

Scandiavian Surface

FAKE IT TILL YOU MAKE IT: Tapet med følelse av tekstur fra Scandinavian Surface. (Foto: Scandinavian Surface)

Eksotiske planter

– Vi vil se mer planter, og den tropiske trenden blir sterkere – mer kaktus og gjerne mer kunstige trær og planter. De siste krever jo ikke noe for å holde seg flotte.

Håndverk og materialer

– Solide håndverk og detaljer som makramé, vevd veggpynt og perlestrikk, kort sagt naturmaterialer som kjennes godt å holde i hånda, det heier vi på. Marmor vil nok fortsatt også selge godt, men jeg holder en knapp på de mørkere sortene (særlig den grønne), fremfor de lyse. Kobber er nok på vei ut igjen, men messing holder stand.

House Doctor

LAG DET SJØL: Makramé er en av håndverkstrendene som er på vei tilbake, mener Maria. (Foto: House Doctor) 

Personlig har interiørstylisten en sterk lidenskap for nordisk design og livsstil, derav altså navnet på firmaet og hjemmesiden hennes Nordic by Maag.

Hvor henter du selv inspirasjon fra?

– Jeg har veldig dilla på nordic noir (betegnelse på den nye filmgeneren av nordiske tv-serier som har dukket opp den siste tiden), og der er det jo mye gøy. For eksempel henter jeg masse inspirasjon fra scenografien på Broen. Da satt jeg bare og gapte meg gjennom hver episode, for det var så fint fargekoordinert. (Noe Maria også har skrevet et morsomt innlegg om på siden sin, som du kan lese her.)

Plakat

FARGEKOORDINERT KRIM: Maria er overbevist at fargekoordineringen i Broen ikke er tilfeldig. (Foto: Nimbusfilm.dk)

– Borgen også, men den går jo ikke akkurat nå. Men jeg henter generelt en del inspirasjon fra TV-serier. Mad Men, for eksempel, hadde god retrostil. Også Downton Abbey, når det kommer til fargekoordinasjonen, ikke den herskapelige stilen, altså!

– Jeg går også på Pej-trendseminarer og følger ulike blogger og instagram’ere. Elsker spesielt engelske Abigail Ahern (@abigailahern) og Rockett St George (@rockettstgeorge). I Norge blir jeg veldig inspirert av Karina Holmen/Eske Interiør og Milla Boutique. Interiørmesser er også inspirerende, og den norske gjengen, Klubben, gjør meg stolt av å være norsk.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s