Ny musikkdokumentar: Janis Joplin!

Akkurat i dag, den 6. januar, har filmdokumentaren om Janis Joplin premiere i Frankrike. Rockelegendens liv ble som kjent så altfor kort, og hun føyer seg inn i den tragiske klubben av talentfulle artister som dør eller avslutter livet i en alder av 27. Filmen har fått navnet Little Girl Blue, og det er vel heller usikkert om den noen gang kommer på kino i Norge. Jeg krysser fingrene for at den likevel blir mulig å få tak i på noe vis, siden slike musikkdokumentarer alltid er vel verdt å få med seg. Til tross for et vilt liv med en dypt tragisk utgang, og en raspete stemme som gjorde henne om mulig mer populær etter sin død, utgjør hun utvilsomt et viktig portrett av hippetiden, rockelivet og populærkulturen.

Her er den offisielle traileren:

Og en av hennes opptredener året før hun døde:

For ikke å glemme disse to opptakene fra The Dick Cavett Show litt senere det året:

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s