Fra dagens roadtrip til Vestfossen!

Jeg er skikkelig eventyrlysten om dagen. Og etter bare en dag hjemme, kjente jeg at det begynte å krible etter å utforske nye steder. Plutselig kom jeg på at jeg aldri har vært på Vestfossen. Stedet ligger jo bare en liten time unna Oslo, og der ligger også Vestfossen Kunstlaboratorium, som jeg alltid har hatt lyst til å se/besøke. Stedet er opprinnelig en gammel cellulosefabrikk, som kunstner Morten Viskum overtok for ti år siden. Viskum gjorde seg jo svært bemerket i media for en del år siden, da han puttet rottefoster på glass og plasserte ut i butikkhyllene. I tillegg har han uttalt at han maler med en avkappet menneskehånd. Temmelig grotesk for de fleste, men jeg er ganske sikker på at det var han jeg så der i dag, og jeg kan berolige alle med at han så høyst normal ut i rød piquettrøye og jeans 😉

Men for et sted han har skapt der!!! Det er altså en gammel fabrikk som er gjort om til kunstgalleri over fire etasjer. Og til dette fungerer den utmerket. Virkelig flotte rom for utstilling, med masse sjarm og særpreg i veggene. For ikke å glemme Café Cellulose, som også holder til her. I dag fikk jeg servert den mest fantastiske tomat & mozzarella-retten jeg har smakt på lenge, med deilig brød og pesto til, pinjekjerner og en dæsj med trøffelolje. Til dette en iskald eplemost. Helt perfekt å nyte under en parasoll i den koselige utedelen av kafeen. Så dersom du befinner deg i Oslo-området og trenger tips til en liten utflukt, er det bare å notere seg dette stedet. Les gjerne mer om det her!

Her kommer noen snapshots tatt med mobilen min i dag:

IMG_4843IMG_4674IMG_4675IMG_4676IMG_4679 IMG_4688

Vestfossen Kunstlaboratorium. Den gamle fabrikken, nå kunstgalleriet, sett fra utsiden og innsiden. Her blant annet selve inngangspartiet med kafé Cellulose, og en liten bokhandel som blant annet selger bøker av tidligere og nåværende kunstnere som har stilt ut her, samt postkort.

IMG_4702

Lars Paalgard.

IMG_4608

Sandra Mujinga.

IMG_4619

Tiril Hasselknippe.

IMG_4663

Sissel Blystad.

IMG_4646  IMG_4625

Britta Thie.

IMG_4715

Bjørn Ransve.

IMG_4750 IMG_4763

Jørgen Dobloug.

Bare et lite utvalg av noen av kunstnerne som var representert gjennom utstillingen Back to Basic.

IMG_4776

Etterpå hadde jeg et virkelig herremåltid under en parasoll i solen.

Håper du også har hatt en fin-fin sommerdag!!

På gjensyn, folkens! 🙂

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s