Mitt sommereventyr, dag 7!

God kveld! Det er lørdag, klokken er snart halv tolv, gradestokken viser 19 grader, jeg sitter på trappa med et glass, og bonden kjører traktor … (Veldig glad for at jeg ikke ble bonde, altså ;-))

For en strålende og helt perfekt dag dette har vært!!! Igjen! Før jeg dro opp hit, fulgte jeg nøye med på værmeldingen og var innstilt på at om det i det hele tatt ble 14 grader, ville jeg være heldig. Bare på trass tok jeg med bikinien. (Optimisten lenge leve!) Og i dag fikk jeg faktisk bruk for den! Yeah!!! På det meste har det vært nærmere 30 grader i dag, tror jeg. Nesten litt uvirkelig. Så jeg som egentlig hadde tenkt å oppsøke litt historie og slikt i dag, kræsjet rett og slett i hagen i steden. Foran huset her befinner det seg nemlig en søt, liten platting rett ved siden av syrintreet. Med utsikt til det nostalgiske klestørkestativet, flaggstanga, det gamle fjøset og skråningen bak med ville blomster, forskjellige slags strå og mitt nye favoritt-tre. Så jeg tok rett og slett med en av lenestolene ut, for virkelig å sitte behagelig. (Stolene trenger å lufte seg litt, som Klara sa ;-)).

Jeg kjente nemlig på at den verste utforskertrangen omsider har roet seg litt. (Tro det eller ei!) Føler jeg har vært på farten alle dagene, tidlig som sent, og jeg har klatret i fjellene og vasset i fjæra. Alt for å finne fine fotomotiver. Noe jeg virkelig har funnet også, så til de grader. Hvor enn du snur deg dukker det opp noe nytt, og for meg eksotisk 😉

Derfor var det altså litt godt å roe ned helt, bare nyte og bare være. Og jeg kjente igjen på den store takknemligheten over å få oppleve dette. Dette har vært, og er, virkelig et minne for livet!!! At jeg har vært så heldig med været i tillegg, er nesten ikke til å tro. Det føles som en deilig ekstrabonus!

Først i dag har jeg endelig funnet roen til å lese og la alle de fine inntrykkene virkelig synke inn. Summe meg litt, rett og slett. Jeg synes tiden har gått så altfor fort, og i morgen er det siste dagen her allerede. Kan nesten ikke tro det er sant!!

Min eneste store aktivitet i dag har bestått i at jeg i fem-tiden dro en tur på butikken for å kjøpe is og godis. Det er jo lørdag, må vite! 😉 Men jeg klarte selvsagt ikke å dy meg, og det ble en liten fotorunde ved sjøen nede ved Skei, når jeg så hvor stille og fint vannet var. Luften var helt varm, vannet fortsatt like klart, havet like blått, fjellene like mektige og stranden nesten hvit. Jeg ruslet bortover og plukket med meg noen fine skjell. Noe som minnet meg om at nettopp dette kunne jeg gjøre i timesvis som barn. Jeg elsket å utforske og gå på jakt etter små og store skatter i fjæra. Og gleden var like stor i dag, som dengang, når noen perfekte hvite skjell, hele uten hakk, åpenbarte seg. For en lykke!!! Et lite stykke hverdagsmagi.

Vel hjemme i hagen på Villa Bakkan leste jeg litt i interiørbladet Nytt rom, som jeg hadde med meg hjemmefra, og der kom jeg over dette: Happy moments er som regel gratis, og oppstår uventet. Det er en følelse og et øyeblikk, en lykkelig stund, en lukt, en lyd og en situasjon. Happy moments kan være trygghet, eventyr, fullstendig ro eller travel tilhørighet. (…) Eller følelsen av havet, synet av horisonten, lukten av saltvann, lyden av dønninger. (…)

Det kunne ikke beskrevet min tilstand akkurat nå bedre. Jeg føler meg utvilsomt veldig happy, og jeg har opplevd flere magiske øyeblikk på denne turen enn på veldig lenge. Så får jeg håpe dere overlever at jeg blir litt svulstig og skriver med store ord. Jeg er vel ikke akkurat kjent for å være underdrivelsens mester fra før heller 😉

Nei, nå er klokka litt over tolv, glasset nesten tomt, himmelen igjen vakker og rosa over fjelltoppene, selv om det fortsatt er lyst (og varmt) ute. Og bonden kjørte akkurat forbi igjen 😉 Han får holde på. Jeg derimot må lade batteriene, så jeg er opplagt til i morgen og siste del av mitt sommereventyr her på Leka.

Håper du som leser dette har hatt en fin-fin lørdag også! Du følger vel med meg helt til siste episode? 😉

God natt fra det vakreste nord!

To be continued …

Ps! Bilder finner du på instagram under @vibekestiansen eller på Facebook. Og så skal jeg lage et innlegg med noen av høydepunktene når jeg er hjemme igjen. Hvis jeg ikke flytter hit, da 😉

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s