Aluminiumsfrie deodoranter!

Dette med bruk av aluminium i deodoranter har vært et hett diskusjonstema en stund. Spørsmålet er altså om det egentlig er så bra å få i seg aluminium på denne måten, eller i det hele tatt. Dilemmaet ligger i at det nettopp er aluminiumet som er med på å stoppe/forhindre den vonde lukten. Men man stopper også svetten fra å komme naturlig ut, dersom jeg har forstått det rett. Og når til og med Mattilsynet har gått ut og advart mot denne bruken, skjønner man at det ikke bare er tull. Det er nemlig Mattilsynet som «overvåker» og godkjenner alle kosmetiske produkter før de kommer for salg her i landet. Og kontrollen er kjent for å være temmelig streng. Noe som er veldig bra, vil jeg si. Her er saken som ble lagt ut på nett i romjulen: http://www.vg.no/forbruker/helse/helse-og-medisin/mattilsynet-advarer-mot-deodorant-bruk/a/10141554/

Så dersom du ønsker et alternativ uten aluminium, kan du kanskje forsøke en av disse?

Green_People_Deodorant_Aloe_veradéophysio 038Green_People_Neutral_Deodorant

1. Green People Aloe Vera, kr 129 (75 ml). 2. La Roche-Posay Physiological 24h, kr 133 (50 ml). 3. Green People Neutral, kr 129 (75 ml).

Jeg må innrømme at jeg ikke har testet dem selv, men ønsker alle slike forslag velkommen med en stor takk. Problemet har jo så langt dessverre vært at det er ikke alle disse aluminiumsfrie som lukter like godt, eller som fjerner uønsket lukt like bra. Men jeg krysser fingrene for at alle deodoranter i fremtiden vil være uten aluminium!

Magasinet Bedre Helse, som jeg frilanser for innimellom, har også utført en større test av såkalte sunne deodoranter uten aluminium. Her kan du finne gode tips til andre merker som er verdt å teste ut. Saken finner du her: http://www.klikk.no/helse/velvare/tester/article852161.ece

(Foto: Produsentene)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s