Bilder fra Italia, dag 7.

Ciao, Bellas!!!

Er det lov til å kalle det jetlag, selv om man bare har vært i Italia? Hahaha! 🙂 Har vært så trøtt, så trøtt siden jeg kom hjem. Men noe sier meg at det kan være pollen…

Anyways, dag 7 av mitt eventyr! Dette var altså dagen hvor jeg dro tilbake til Firenze for andre gang. Og jeg fikk meg en uventet gourmetopplevelse. Noe du kan lese mer om her. Så da tenkte jeg det var greit å servere noen bilder fra dagen også:

IMAG8245wpid-imag8242.jpgIMAG8244

Elsker slike gamle, vakre karuseller! Minner meg også om en scene fra filmen i Den fabelaktige Amelie fra Montmartre. Som forøvrig er en av mine absolutte favorittfilmer.

IMAG8294wpid-imag8305.jpgwpid-imag8306.jpgwpid-imag8299.jpgwpid-imag8298.jpgIMAG8281

Bilder fra broen, Ponte Vecchio. Utrolig fin med disse små bygningene på. Første gang jeg har sett det på en bro. På midten av broen står altså statuen av bildehuggeren og gullsmeden, xxxxxxx, samt alle disse ulovlige hengelåsene, som jeg skrev om tidligere. Og gullsmedbutikkene som ligger tett i tett. Samt en og annen klokkebutikk også. Digger det gamle Breitling-skiltet, forøvrig.

wpid-imag8328.jpgwpid-img_20140428_105559.jpgwpid-imag8323.jpgwpid-imag8324.jpg

Jeg snublet altså over denne lille kunstkafeen ved en ren tilfeldighet. Den ligger tvers over for Putti-palasset. Og er en bortgjemt liten sjarmperle. Denne gangen var temaet dyr på rømmen, eller noe sånt, og jeg fikk servert en helt perfekt Caffe Latte. Må bare si at kaffen her faktisk er mye bedre enn i Frankrike! Stedet heter altså Caffe della Galleria, og de har en egen facebookside, som du kan sjekke ut her.

IMAG8342 Il+Porcellino_320x240

1. Pinocchio finnes overalt her. Og i en av sidegatene kom jeg over en egen Pinocchio-butikk. Det har seg nemlig slik at Pinocchios far kom fra Toscana-området, noe de er fryktelig stolte av. 2. Il Peccorino. Villsvinet som du ifølge sagnet skal klappe på snuten, slik at du en dag vender tilbake til Firenze. IMAG8373

Italienerne kan dette med is! Her fikk jeg servert en nydelig sorbet.

IMAG8377         IMAG8240

Men du kunne også kjøpe ispinner rett fra frysedisken, eller andre godsaker, såklart! 😉

15IMAG8386-1IMAG8384-1

Etter å ha ruslet gate opp og gate ned, endte jeg altså opp på stedet som skulle stå for den største overraskelsen. Nemlig vin- og ostebaren Mangiafoco! Denne fant jeg også ved en ren tilfeldighet, og jeg ble fullstendig sjarmert i senk. For et sted, for en mat, for noen fantastiske smaker. For ikke å glemme trøflene!!

1. Stemningsbilde fra hjemsiden deres. 2. Mitt utsøkte trøffelmåltid med brød, trøfler, brie og skinke på toppen. Servert på en fjøl. 3. Hyller på hyller laget av gamle vinkasser med mange spennende krukker …

IMAG8393-1IMAG8394-1IMAG8396-1

1. Det var smalt og trangt om plassen, men desto mer sjarmerende. 2. Mange godsaker å finne i ostedisken. 3. Flere hyller med spennende utvalg. IMAG8389-1

Deler av vinmenyen. Med påskriften: Life is too short to drink bad wines! Word!! 🙂

Snart kommer siste dag av eventyret. Nemlig matkurset! Følg med, følg med i neste episode!!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s