Siste dag i Italia: Matkurs og solnedgang!

Her kommer aller siste del fra mitt Italia-eventyr, nemlig dag 8, og matkurset. Kurset skulle opprinnelig altså vært på lørdagen, men ble avlyst på grunn av sykdom. Neste kurs skulle etter planen være den kommende onsdagen, men da ville jo jeg ha reist. Så kun for min skyld, fikk de fremskyndet kurset en dag. Noe jeg ble så utrolig glad for. For en service!! Selve kurset var i samarbeidet med en chef fra Ristorante La Tenda Rossa, som ligger ca 20 minutter fra Firenze. Men selve kurset ble hold på Salvadonica, hvor jeg bodde hele uken.

Jeg vet ikke hvorfor, men jeg synes det er litt skummelt med slike matlagingskurs. Er litt redd for at alle andre er superproffe, og at jeg skal føle meg klønete. Men som alle sa til meg før jeg dro, et slik kurs er jo for å lære! Og det er jo helt sant. Så jeg hoppet i det, og var en av fem som deltok på dette kurset. Foruten meg var det et amerikansk ektepar, som var på Italiareise i anledning 25-årsjubileum som gift, samt to unge damer/jenter fra Ukrania. De så ut som de var maks 25 begge to, men den ene hadde tre barn, og den andre to, så jeg mistenker at de kanskje var litt eldre enn de så ut som. Og jeg synes faktisk jeg klarte meg veldig bra, om jeg må si det selv 😉

La oss ta en titt på hva vi lagde:

IMAG8452 IMAG8456 IMAG8458

Aller først startet vi med å fylle en gresskarblomst med godsaker. Inni denne befinner det seg blant annet en annen gresskarblomst (finhakket), brød, egg, litt løk og en kjempereke! Dette ble rullet i en jevning, og deretter fritert i olje.

IMAG8446IMAG8447IMAG8460

Til dette laget vi en fenikkel- og appelsinsalat. Utrolig enkelt, og utrolig godt!!!

IMAG8402

Deretter lærte vi å utbene et kyllinglår! Og fjernet altså det nederste benet. Selve lårbenet (klubba) fikk være igjen.

IMAG8404IMAG8405IMAG8408

Der hvor det andre benet hadde vært, ble det fylt på med bønner og Pecorino-ost, før man skulle knyte det hele løst sammen med tråd. Deretter ble undersiden, der hvor skinnet er, brunet lett, før det hele ble plassert i ovnen, oppned. Det skulle så stekes på ca 150 grader i 1 og 1/2 time. Altså, for en sprø, deilig overflate og smak!!!! Mmmmm!!!!!!

IMAG8409

IMAG8411 IMAG8433 IMAG8472

Deretter lagde vi to forskjellige pastasauser. Den ene hadde artisjokk som base. Og bestod rett og slett av artisjokk, litt salt og vann. Før servering ble alt blandet i en stekepanne. Både «sausen» og pastaen. Superenkelt, men med mye god smak!

IMAG8413 IMAG8420 IMAG8434

Saus nummer to var tomatbasert, og bestod av en blanding av tomater, sukkererter og litt bacon. Dette var nok den beste av de to vi lagde. Utrolig smakfullt, og igjen veldig enkelt.

IMAG8421 IMAG8425IMAG8423 IMAG8428IMAG8430

Så skulle vi lære å lage pasta. Hun viste oss hvordan vi kunne lage det kun med mel, vann og litt salt. Og deretter var det bare å kna og kna – og kna!!!! Kanskje like greit at hun gjorde akurat denne biten for oss, for hun holdt på en liten evighet 😉 Men vi fikk rulle ut lange pastastrimler selv. Denne spaghettitypen blir kalt for Pici. Den likner altså på vanlig spaghetti, bare tykkere strimler, siden man ruller de ut for hånd. Og så skulle vi lære oss noe snodig. Nemlig å lage små Caradelli (det var det jeg syntes hun sa, men har forsøkt å google dette etterpå, og det er visst ikke noe som heter det?? Det nærmeste jeg kom var Orecchiette..), som skulle se ut som små ører, om man gjorde det rett. Virkelig en artig trykke-og-rulle-med-fingeren-teknikk. Det tok litt tid, men etter hvert vil jeg si at jeg ble riktig så god! 😉

IMAG8431

Synes vi klarte jobben ganske bra, eller hva?

IMAG8465 IMAG8469 IMAG8470

Deretter skulle pastaen kokes. Og når den var ferdig ble den puttet i stekepannen sammen med den tomatbaserte sausen.

IMAG8475pasta_

Over på fat, og vips! klar til å serveres!!! Yummi!! 🙂

dessert_

Og ethvert herremåltid må jo ha en søt avslutning! Denne hadde vi riktignok ikke laget selv, men den smakte aldeles utsøkt. Vi snakker hjemmelaget jordbæris med sjokoladesaus.Tattaaaaaaaaaa!!! 🙂

Så hva lærte jeg av kurset? Utvilsomt at det enkle er det aller beste, og at gode råvarer har alt å si for et godt resultat. Jeg trengte kanskje ikke dra helt til Italia for å finne ut det, men veldig fint å få det bekreftet!

Alle eventyr må likevel en gang ta slutt, det gjelder også dette. Men for en herlig reise det har vært! Jeg angrer ikke et sekund på at jeg dro, selv om det ble alene. Og heldig som jeg var, avsluttet jeg like godt oppholdet med denne solnedgangen:

solnedgang Salvadonica

Kan du tenke deg noe vakrere?

Tusen takk for alle som har fulgt meg, og sendt hyggelig kommentarer underveis. Reisen hadde ikke blitt det samme uten dere!!!

Arrivederci, Bellas!!! 😉

6 kommentarer

 1. Matkurs kunne jeg også tenkt meg. Så veldig godt ut. Har vært artig å følge deg på reisen. Så bra at du er fornøyd. Jeg lurte på om du hadde noen tips til shopping i Roma. Jeg ønsker meg en skinnlommebok, skinnjakke, sko og klokke blant annet. Evt noen restauranttips?

  Liker

  • Ja, meld deg på et matkurs om du får sjansen! Det kan absolutt anbefales 🙂 Tusen takk, så koselig at du synes det! Jeg har hatt det helt supert! Skikkelig nedtur å komme hjem til regn og kaldt (i disse dager). Satser på at sola snart titter frem igjen! 😉 Oj, jeg har bare så vidt vært i Roma en gang, jeg. Og da konsentrerte jeg meg mest om de mest kjente severdighetene, for å være helt ærlig. Om jeg kommer over noen, lover jeg å sende deg. Når drar du? Roma er også en strålende by, det blir garantert en super tur! Vibeke 🙂

   Liker

   • Jeg var i Roma i helgen og kom igjen i går. Jeg kjøpte meg en del ting i skinn, og handlet på Zara. Jeg er så glad i den butikken og den finnes dessverre og merkelig nok ikke i Bergen. Ellers så var vi i Colloseum og Peterskirken, ved spansketrappen og Trevi fontenen, i tillegg til selvsagt god mat og vin. Nydelig vær var det også.

    Liker

   • Åhh, så deilig!! 🙂 Heldige deg!! Men helt sikkert vel fortjent! Så gøy å høre at du har hatt en super tur, og at dere var heldige med været. Da har du garantert mange flotte minner og opplevelser med deg hjem, som du kan leve lenge på! Vibekeklem! 🙂

    Liker

 2. Tusen takk for følget – det har vært kjempegøy å følge deg på reisen. Har fått skikkelig Italia-feling av å lese. Om mulig gleder jeg meg nå enda mer til Toscana-tur i sommer 🙂

  Liker

  • Tusen takk, så utrolig gøy å høre! 🙂 Ja, det er bare å glede seg. MYE!!! Et utrolig vakkert område. Blir glad bare av å tenke på det. Virkelig en opplevelse har det vært! Tusen takk for fint reisefølge, Christine! 🙂

   Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s