Italiensk for nybegynnere!

Altså, jeg kunne nesten ikke et ord italiensk, før jeg dro til Toscana-land. Det har liksom alltid vært Frankrike og spesielt Paris, som har vært min store kjærlighet. Og jeg snakker om ikke flytende, så i hvert fall litt fransk. Men må jo bare si at Frankrike nå får knallhard konkurranse av Italia!!!! 😉 Det er jammen utrolig vakkert der. Både naturen, stemningen, kulturen, maten, vinen og la dolce vita. Noe som passer meg helt perfekt. Jeg sørget for å lære meg de vanligste høflighetsfrasene før jeg dro. Slik som hei, ha det, god dag, god kveld, tusen takk, vær så snill, unnskyld meg, på gjensyn, som jeg mener er det minste man bør kunne. Av respekt for de som bor i landet man besøker. Min erfaring er at du da også blir møtt med en helt annen vennlighet og imøtekommenhet. Noe som var ekstra viktig for meg når jeg nå dro på tur alene. Med andre ord et hett tips til alle som snart skal ut å reise!

I etterkant av turen fikk jeg utrolig lyst til å lære meg italiensk. Og det fikk meg til å tenke på filmen Italiensk for nybegynnere. En herlig film om et knippe totalt forskjellige folk som tilfeldigvis møtes, fordi de melder seg på et italiensk-kurs. Tror jammen jeg må se den igjen snart!

Har du ikke sett den før, kan den absolutt anbefales. Filmen er egentlig dansk og fra 2000. Fant denne traileren på nettet:

Arrivederci! 😉

(Video: Youtube.com)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s