Firenze, del 3: Renessansens vugge

Leonardi da Vinci, Michelangelo, Rafael, Rembrandt, Buonarotti, Tizian med flere… Dette er stedet om du er interessert i kunst, og Galleria Degli Uffizi huser i dag en av verdens viktigste kunstsamlinger. Jeg fikk dessverre ikke vært der i går, og i morgen er jeg er redd det kanskje er stengt. Men man trenger egentlig ikke gå inn på noe museum for å få seg en kunstopplevelse. Det holder lenge med å traske gatelangs. Her kommer noen av mine observasjoner:

IMAG8128IMAG8125             IMAG8129

Bilder av domen, la Duomo, kirken som er Firenzes naturlige midtpunkt. Og som ser forskjellig ut fra alle vinkler!

IMAG8009Plutselig snublet jeg over denne veggen med sykler montert oppover langs den ene siden. Det skulle visst være et slags monument over det hverdagslige Firenze, hvor sykler er en naturlig del. Apropos det, jeg klarte faktisk å bli påkjørt av et blomstersykkelbud idet jeg rygget bakover, fullt opptatt med å ta bilder. Men jeg overlevde 😉IMAG8030

Michelangelos velkjente David. Jeg visste ikke at den var så liten. Skulpturen, altså …IMAG8042

Nice ass! 😉

IMAG8025IMAG7990Flere bilder får komme senere…

Ciao, Bellas! 😉

 

4 kommentarer

 1. Blir glad av å lese bloggen din! Du skriver så fint og ærlig. Oppdaget den for noen uker siden, og nå da du er i Toscana ble jeg enda gladere for å følge deg siden jeg skal dit senere i sommer. Kos deg masse på tur – du er tøff! Fikk nesten lyst til å reise alene jeg også. Nesten 🙂

  Liker

  • Tusen takk, så utrolig koselig å høre, Christine! 🙂 Nå ble jeg kjempeglad!!! Ja, dette kan anbefales på det varmeste. Med eller uten partner 😉 Her er det bare å senke skuldrene, nyte og la seg inspirere. Hadde akkurat en helt fantastisk opplevelse i Firenze i dag, som jeg snart skal fortelle mer om på bloggen. Så følg med, følg meg i neste episode! 😉 Ciao, Bella!

   Liker

 2. Så fine bilder du tar, Vibeke! Blir skikkelig fristet til en Italiatur nå 🙂
  Originalen til David står innendørs, i Galleria dell’Accademia, den er over 5 meter høy. Men nå rekker du kanskje ikke innom der… Kos deg videre med italienske nytelser, det ser ut som du har det svært bra! 🙂

  Liker

  • Hahaha!!! 🙂 Der kan du se, Camilla! Ja, jeg syntes den var litt skuffende liten 😉 Tusen takk for utrolig koselig kommentar! Så stas å vite at noen liker det jeg skriver, og i dag har jeg hatt en utrolig bra opplevelse i Firenze, som jeg snart skal skrive mer om!! Oppholdet og eventyret nærmer seg slutten, men er så heldig at de har omorganisert matkurset som ble avlyst i helgen, til «ære» for meg! Så nå blir det matkurs på meg i morgen, før jeg setter kurs hjemover til onsdag. Dette har virkelig vært en opplevelse for livet! Cioa, Bella! 🙂

   Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s