Italia, dag 1: Pisa

For en dag!!! 🙂

Den startet kl 04, og jeg dro hjemmefra kl 05. Flyet gikk fra Gardermoen halv åtte, og etter mellomlanding i München, var jeg plutselig i Pisa. Tok en skikkelig skranglebuss til Pisa Centrale, siden flytoget tydeligvis var «out of function». Deretter lokaltog til Pisa S. Rosso, som skulle ligge rett ved hotellet. Men så var det bare det at stasjonen hadde tre mulige utganger. Jeg prøvde først den ene, men skjønte fort at jeg var på villspor. Gikk tilbake og prøvde utgang nummer to. Og gikk og gikk og gikk!!! Til slutt måtte jeg skru på GPS’en på mobilen. Det viste seg at jeg hadde gått i ring, og det var selvsagt utgang tre som var den riktige … Men da jeg omsider kom fram, ble jeg godt tatt imot, og jeg fikk tildelt «the blue room». Alle rommene her har nemlig egen fargekode. Og rommet er helt supert! Med akkurat passe gåavstand til «det skjeve tårnet i Pisa».

Etter en kort pause for å samle nye krefter, og litt oppfriskning, bar det ut for å utforske Pisa. Jeg har alltid forestilt meg at det skjeve tårnet ligger alene på en åpen plass, akkurat som Eiffeltårnet, men slik var det jo ikke. Det ligger mange andre flotte bygninger og kirker på samme plassen. Og jeg tror nesten det morsomste var å se på alle turistene som skulle ta bilde av hverandre når de liksom lente seg mot tårnet. Langt unna selve tårnet, med andre ord lente de seg i løse lufta, og utrolig komisk å se på utenfra. Mange søte japanere blant annet. Med paraply mot sola! 😉

Etter å ha tatt bilder av tårnet i alle mulige vinkler, og bygningene rundt, trasket jeg opp og ned gatene i området rundt. Ned til elva Arno, og opp igjen. Utrolig mye morsomt å se, både av rare folk, og trange, sjarmerende gater med mange spennende butikker. For ikke å glemme Gelatoer (isbarer), som finnes omtrent på hvert gatehjørne.

Til slutt deiset jeg ned på en Pizzeria ikke altfor langt unna tårnet, hvor jeg bestilte en pizza toscana, en liten karaffel med rosévin, med panacotta og espresso til dessert. «When in Rome» … Og for et måltid!!! Jeg følte meg som en del av en scene i filmen «Eat, pray, love» for de av dere som har sett den. Jeg er med andre ord godt i gang med del 1, nemlig «eat». Mama mia! For et herlig liv. Eller La dolce vita, som italienerne ville sagt det. Dette er noe av det mest spennende og lureste jeg har gjort i hele mitt liv. Jeg angrer ikke et sekund. Og i morgen skal jeg på et vis komme meg til Salvadonica i Chianti-åsene, som blir min base den neste uken. Så følg med, følg med i neste episode!!! 🙂

For bildeoppdateringer, følg meg gjerne på instagram! @vibekestiansen

ARRIVEDERCI, bra damer!!!

IMAG7185

Det skjeve tårnet viste seg fra sin beste side i dag!

IMAG7240

Hotellet, som egentlig er en nyoppusset gammel bygning fra 1800-tallet. Og er vel egentlig en Bed & Breakfast. Rosso di sera Relais-Tuscany heter det.

IMAG7254

Rommet mitt, med egen balkong!

IMAG7078

Og her ser du litt av det. Enkelt og stilfult.

IMAG7256

Pinocchio bor også her …

IMAG7275

Utsikten fra hotellrommet i kveld.

Vi snakkes! Nå må jeg besvime på puten. Full av inntrykk og inspirasjon!

 

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s