Triksene som gir deg fin rumpe!

Plagget vi aldri går lei, nemlig jeansen, er et supert utgangspunkt i en hverdagsgarderobe. Men den største utfordringen for mange, er å finne en som sitter skikkelig godt. Det er jo ikke slik at one model fits all. Noen har behov for at de skal være høye på livet, noe som for øvrig også er et hett triks for å holde magen inne i samme slengen, dersom du finner en i et behagelig stretchstoff så du fortsatt får puste. For andre blir høyt liv helt feil, for eksempel om du har litt kort overkropp, og heller må ha en som er lav på livet og sitter mer nedpå eller nedenfor hoftene. Men pass på at den ikke blir for stram i linningen, for en skikkelig muffin-top vil vel de færreste ha.

Og så var det lommene. Spesielt de bak. Mye av hemmeligheten for hvordan rumpa kommer til å se ut, ligger nemlig her. Det er nemlig et viktig poeng hvordan lommene sitter, og hvilken størrelse de har. Sitter de tett inntil hverandre, vil rumpa se litt smalere ut, men sitter de langt fra hverandre, kan den fort se bredere ut enn du kanskje ønsker.

Ønsker du å gi bakdelen et lite løft, skal du kikke etter lommer som sitter litt nede på buksen, mens lommer som sitter høyt oppe fort kan gi rumpa en pæreaktig fasong, dersom den ikke er helt liten. Har du en stor rumpe og ønsker at den skal se mindre ut, skal du helst velge medium til store lommer, siden dette skal ha en forminskende effekt på selve rumpa. Og styr unna alt av broderier og detaljer på baklommene! Minst mulig som kan tiltrekke seg oppmerksomhet, med andre ord. Mens små lommer kan gjøre at selve rumpa ser litt større ut, for deg som måtte ønske det. Har du en liten rumpe, er er det fritt frem med dekor, lommelklaffer osv.

Husk også regelen om at mørke farger forminsker, og lyse farger forstørrer. Og velger du en jeansvariant med mønster på, vil du umiddelbart trekke fokus hit. Så akkurat det kan være greit å være litt oppmerksom på, dersom du ikke ønsker å fremheve rumpe og lår.

Er du veldig lav eller har korte ben, bør du styre unna de videste modellene. Velg en jeans som sitter godt, og som gjerne er smal hele veien eller som i hvert fall smalner inn i bena. Eventuelt kan det fungere fint å brette opp buksa nederst, eller gå for en modell som er litt kortere i bena, en såkalt høyvannsbukse, gjerne i kombinasjon med litt hæler på skoene.

Er du formfull eller har timeglassfigur, er som oftest en rett modell eller en med bootcut nede som er et godt valg. Da dette skal gi en fin balanse til figuren og helheten. Men har du smale legger, bør disse absolutt fremheves i en mer ettersittende variant. Det finnes så mange modeller i stretch i dag, som også er behagelige selv om de er smale. Og som du fint kan bruke selv om du er formfull. Ønsker du ikke altfor mye fokus på rumpe, hofter og lår, kan du jo alltids ha en ledig, litt lang topp eller bluse over. Husk at vide overdeler helst bør ha smale underdeler, for at ikke helheten skal bli formløs eller sekkete.

Men ingen regel uten unntak. Og det er ikke alltid teorien fungerer i praksis, siden alle kropper er forskjellige, så mitt aller beste råd er: Sett av god tid! Det er ingen vei utenom. Er du på jakt etter drømmebuksa, må du nesten prøve deg litt fram. Men be gjerne om hjelp fra de som jobber i butikken, og forklar dem hva du er ute etter. Det kan også være en fordel å stikke innom en butikk som har godt utvalg i jeans. Lykke til med å finne den perfekte jeansen, bra damer!

Kanskje finner du favorittjeansen her:

Kappahl har denimdager frem til 4. mars med 100 kroner i avslag på jeansen fra kr 299 og oppover.

(Video: Produsenten, youtube.com)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s