Den store kåpeguiden

I dag skriver vi 1. desember, den aller første dagen i den første vintermåneden. Nærmest symbolsk våknet jeg opp til et tynt, fint lag med snø i dag morges. I den anledning har jeg laget den store kåpeguiden til deg, en oversikt over hva som gjelder på kåpefronten i vinter. Slik holder du med andre ord både varmen og stilen framover! ❤

Den maskulinezara_kr1159_zara_kr1199_

To maskuline kåpemodeller fra Zara, kr 1199.

Vi damer stjeler gjerne inspirasjon fra herregarderoben, eller i hvert fall gjør designerne det for oss. En stor trend denne sesongen er altså den herreinspirerte frakken. Den er helst rett i fasongen, ofte litt oversized og enkel- eller dobbelspent. Perfekt for deg som liker den litt nedpå og uformelle unisexstilen, og en kåpe du kan gjemme deg litt bort i. Kombiner den med en grov strikkegenser inni, gjerne med høy hals eller et stort skjerf i halsen.

Den feminine

Ganni_kr4199_.jpgMørkeblå, innsvinget modell med A-form fra livet og ned, fra Ganni, kr 4199.

8342934         lareodute_kr1999_

Brun og sort knelang kåpe med belte i livet, fra La Redoute, kr 1999.

Synes du at den maskuline kåpefrakken blir litt formløs og lite flatterende, er kanskje en feminin modell mer riktig for deg. Den kjennetegnes ved å være innsvinget rundt midjen eller ha et belte i livet. Dette vil både fremheve en smal midje, dersom du har det, men også få deg til å se smalere ut rundt livet, selv om du ikke er det. Med andre ord en vinn-vinn situasjon.

Den fargerike

mango_949_71017007_52_b81090260_70_b

Gul og blå kåpe med lommer, kr 949, rød kåpe med belte, kr 1199, alle fra Mango.com

Det er ikke til å komme unna at 2/3 del av kåpeutvalget går i sort, grått eller brunt. Men dersom du ønsker å sette litt mer farge på tilværelsen, finnes det noen alternativer også i sterkere farger. Egentlig stemmer jeg for at flere burde bruke litt mer farger i hverdagen. Det gjør noe både med ditt eget og andres humør. Det kan jeg love deg!

Den uniformerte

 

laredoute_kr1899_

Marineblå, lang militærfrakk fra La Redoute, kr 1899.

Den uniformerte trenden står fortsatt sterkt. Inspirasjonen er hentet fra militærfrakker og losjakker, med detaljer som gullknapper og påsydde lommer eller lommeklaffer. Perfekt for deg som liker en litt markert og stram stil.

Den minimalistiske

hmprodhm_kr2499_kashmirmiks_

Sort og grå kåpe i kashmir/ull fra H&M, kr 2499.

Av og til kan det lønne seg å investere i en tidløs, klassiker i god kvalitet. Slik som en minimalistiske kåpe i kashmir/ull. Siden kashmir er et eksklusivt materiale, må du ofte opp i pris, men til gjengjeld får du mest sannsynlig et plagg som holder seg sesong etter sesong. Et perfekt valg for deg som sverger til det enkle og rene, uten noe ekstra dill.

Den rutete

zara_kr1199___

Rutete frakk fra Zara, kr 1199. 

3046223093_1_1_1.jpg

Rutete kåpe fra Zara, kr 559.hmprod-1

Rutete kåpe fra H&M, kr 699.

Et mønster verdt å merke seg, som vi ser en del av akkurat nå, er rutemønsteret. Det dukker opp i alle mulige variasjoner, både med store og små ruter og i forskjellige fargekombinasjoner. En kåpe med ruter er med andre ord ikke feil å bli sett med fremover.

Den dyriske

inwear_kr2600_

Leopardmønstret fuskepelskåpe fra In Wear, kr 2600.73088804_99_b

Gråmønstret jakke med dyreprint fra Mango, kr 949.

Synes du ruter blir for klassisk og kjedelig, vil en kåpe med dyreprint straks gjøre deg mer vågal i uttrykket. Stylet med det rette tilbehøret, som et par lekre støvletter/ankelboots og en elegant veske på armen, er dyreprint både rocka og stilig. Kombiner kåpen med et par jeans og en hvit skjorte, eller et helsort antrekk, det funker både til hverdags og litt mer festlige anledninger.

Den med store jakkeslag

hmprod-4.jpeg

Mørkeblå kåpe med store jakkeslag fra H&M, kr 599.

71040197_05_b

Beige kåpe med store jakkeslag og belte fra Mango, kr 1599.

Om vi går ned på detaljnivå, er kåper med store jakkeslag en trend vi ser mye til akkurat nå. Kåpen har i tillegg gjerne omslagsform, som er en flatterende form for veldig mange kroppsfasonger. Men har du en stor byste, bør du derimot se etter en kåpemodell uten slag, slik at du ikke fremstår som større enn du ønsker.

Den strukturerte

ellos_kr699_

Sort teddyjakke fra Ellos, kr 699. (Finnes også i beige)7050221052664_f_alice_coat_1499_brick.jpg

Rustrød teddyjakke fra Days Like This, kr 1499.

F1386-226-1-1.gif

Mørkegrå omslagskåpe med belte fra Ganni, kr 2699. (Finnes også i sort)

En annen stor trend som fortsetter, er kåper med grove overflatestrukturer, slik som for eksempel teddyjakken. Navnet har den fått fordi den rett og slett minner om «pelsen» til en teddybjørn fra barndommen. Vi ser også andre ujevne og boucléaktige overflater, som straks gjør et plagg, eller en kåpe i dette tilfellet, mer spennende.

(Foto: Produsentene)

 

2 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s