Mote med mening – ny Røde Kors-butikk!

Jeg kjenner det sitter langt inne å blogge om saker som egentlig er temmelig overfladiske, så kort tid etter de grusomme angrepene i Paris. Så da synes jeg det er på sin plass å dele en varm, meningsfull nyhet med dere isteden ❤

Torsdag åpnet nemlig Røde Kors sin aller første secondhand-butikk i Oslo. Nærmere bestemt i Osterhausgate 12. For de av dere som ikke er lokalkjent i byen, kan jeg opplyse om at dette er en sidegate til Torggata, som igjen danner kjernen av det mange omtaler som det nye Grünerløkka. Her har det den siste tiden dukket opp nye barer, spisesteder, en sykkelkafé, butikker m.m. Sjekk ut steder som Taco Republica, Piscoteket, Torggata Botaniske, Peloton, om du ønsker litt nye impulser på den fronten.

Men tilbake til den nye butikken! Det var jo den dette innlegget skulle handle om. Forhåpentlig er den bare den første i rekken av mange nye Røde Kors-butikker rundt om i landet vårt, som et godt alternativ og supplement til den veletablerte Fretex-kjeden. Butikken i Osterhausgate er bygget opp med inspirasjon fra en tilsvarende Røde Kors-butikk i Stockholm, og konseptet går ut på å selge kvalitets- og designerklær til en rimeligere penge. Primus motor bak det hele er Anna Margareta Almquist, som er ansatt i en prosjektlederstilling. Alt annet arbeid er basert på frivillig innsats. Og så til det aller beste; overskuddet av salget går i sin helhet til Røde Kors’ humanitære arbeid i Oslo.

I forbindelse med butikk-åpningen, ble det i forkant igangsatt en kampanje på sosiale medier/instagram under hashtaggen #ladenvandre. Et uttrykk som spiller på den velkjente barnesangen Ta den ring og la den vandre, kunne Anna Margareta selv fortelle. En rekke kjendiser har også engasjert seg og stilt opp for saken. Så dersom du sitter på noen fine klesplagg du tenker noen andre kan ha bedre bruk for enn deg, er det fritt frem for å ta bilde av det og legge det ut under hashtaggen. Deretter kan du stikke innom butikken i Osterhausgate med det. Åpningstidene er mandag-fredag fra kl 11-18, torsdag kl 11-20 og lørdag kl 11-17. Eventuelt ta kontakt på mail. Adressen finner du på butikkens hjemmesider her. Eller på Facebook her.

Jeg var selv en snartur innom butikken på åpningsdagen og donerte bort mine blå, semskede Marc Jacobs-sko. De er faktisk det eneste designertilbehøret jeg noensinne har investert i. Jeg husker jeg kjøpte dem i anledning min nye jobb som moteredaktør i Det Nye, for 8-9 år tilbake. Jeg følte vel rett og slett for å tøffe meg litt, og unne meg en påskjønnelse i anledning at drømmejobben hadde blitt min. Men må dessverre innrømme at skoene kun har blitt brukt en gang eller to, og siden har blitt stående å samle støv på en hylle nede i gangen. På en måte hadde de vært et artig minne å ha, på en annen side så føles det uendelig mye mer meningsfylt om de kan selges videre til inntekt for en god sak.

12243183_970604276335084_4094427069667861710_nHer er jeg med skoene i den nye butikken. (Foto: Anna Margareta Almquist)

Siden jeg selv ikke rakk å ta et skikkelig bilde av skoene før jeg ga dem bort, har jeg funnet et fint bilde av dem på bloggen agreenerheart.no. Bak bloggen står Ida Eliassen-Coker, og den er i seg selv et supert tips for deg som ønsker inspirasjon til en grønnere hverdag. Ida var også innom den nye Røde Kors-butikken på åpningsdagen, noe hun har skrevet mer om herP1110002Farvel mine eneste designersko! Håper dere finner en bra dame som vil ha dere. ❤ (Foto: Ida Eliassen-Coker/agreenerheart.no)

Det første som møter deg i trappen på vei inn, er forøvrig denne skriften på veggen:

P1100991Viktig budskap i disse tider! (Foto: Ida Eliassen-Coker/agreenerheart.no)

Jeg heier på gjenbruk som en viktig del av kampen for en grønnere hverdag, og ikke minst at folk som virkelig har behov for det, får den hjelpen de trenger ❤

2 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s