Feelgood: Dette er digg med høsten!

Jeg er kanskje litt rar, for mens veldig mange jeg kjenner tviholder på sommeren, jubler jeg over den litt kjøligere høstluften. Og jeg gleder meg som en liten unge til at naturen finner fram de fantastiske høstfargene igjen.

Her kommer derfor en liste med hva jeg digger med høsten. Håper du lar deg inspirere! ❤

  • Gå lange turer! 7f8585ab707b8f73fd3af0c38d8b885f

Enten i skogen eller langs sjøen, for å plukke sopp, titte på de vakre fargene, puste inn den klare høstluften, ta bilder, for ikke å glemme den herlige lyden av høstløvet som knaser under føttene. Eller kanskje det er nå du skulle ta den fjellturen du alltid har drømt om? Få ting kan vel måle seg med den norske fjellheimen, og om høsten er den ekstra fin om du er heldig med været i tillegg.

  • En ny start! 4847179c82b760c9fdfe214040578821På mange måter byr august på en ny start. I hvert fall om man følger skolekalenderen. Da er de fleste av oss tilbake til i jobb og hverdagen etter sommer og ferie, eller kanskje studiestart, dersom du har valgt å etterutdanne deg. Kanskje har du også store ambisjoner om å begynne å trene (igjen), spise sunnere eller bli mer strukturert. Det er jo ingen grunn til å vente helt til nyttår med å starte et nytt og bedre liv (dersom du føler for det). Start denne høsten!
  • Myke, deilige strikkeplagg! 21a17b204af4e540aa0c9f7440a45cab130e394aabd85318252524658316be68

Høsten er tiden for å finne fram de store, varme strikkegenserne igjen, gjerne med høy hals, eller den lange, varme kardigansjakken, som du elsker å gå med. Trenden med strikkeplagg fortsetter for fullt, og dersom du er på jakt etter en ny favoritt, er utsiktene svært gode for nettopp det. Eller kanskje du er god til å svinge strikkepinnene selv? I så fall har du en fin hobby du kan pleie utover høst og vinter.

  • Krype opp i sofaen med en varm kopp kakao eller te! fea474021e5d896f400d8c016e6d783f-1

Gjerne inntullet i et stort deilig pledd. For hva er vel bedre etter en lang tur i den friske høstluften? Kanskje trenger du å få varmen igjen, eller lar deg friste for kosens skyld. Å slappe av med en god bok i favorittstolen eller sofahjørnet ditt, er heller ingen dum idé. Selv har jeg i hvert fall en haug med bøker jeg gjerne skulle ha lest, og som ligger og venter på meg. En av mine favorittforfattere, Lars Saabye Christensen, har nylig kommet med ny bok, Magnet, som er høyt oppe på to-do-listen. Faktisk fikk den terningkast 6 i Vg, noe du kan lese mer om her.

9788202492748

  • Tenne masse levende lys! 52f240e9cefee47698f79e77d0c4a990

Få ting skaper mer stemning enn akkurat det. Og jo flere jo bedre! Plutselig gjør det ikke så mye at det blir tidligere mørkt om kvelden. Kanskje er du også så heldig å ha peis, som jo er den største stemingsskaperen av dem alle.5697fe595142068240c49235ed425727

  • Ta et varmt bad! b89b7d5bc047dfc9846bb87aba860777

Er du så heldig å eie et badekar? Da bør du jammen benytte deg av det også! Gjerne kombinert med duftlys eller deilige aromatiske oljer, og kanskje litt stemningsfull musikk i bakgrunnen. Det å synke ned i et varmt, velduftende badevann etter en lang dag på jobb eller en treningsøkt, har mildt sagt en avslappende og helende effekt. Noen ganger bruker jeg det for å lade batteriene, hvis jeg føler meg sliten og skal ut på kvelden igjen. Ofte er det ikke mer enn en halvtimes tid som skal til. Så unn deg en timeout i en travel hverdag!

  • Dra på kino! 411b7342b6385e9afe027d97f7133ccaDette kan du selvsagt gjøre hele året. Men for min egen del, så blir det liksom ikke til at jeg går inn i kinomørket sånn midt på sommeren. Da må det være en film jeg veldig gjerne vil se. Et annet alternativ er selvsagt å se filmer hjemme. Selv elsker jeg alt som er fransk, sært og litt rart, og gjerne gamle sort/hvitt-filmer. Akkurat nå gleder jeg meg også til å se sesong to av True Detective, som kjæresten og jeg ennå ikke har kommet i gang med. For serier er jo et annen super aktivitet i høstmørket!
  • Lag deg en deilig suppe!

9ebafd3874b03c25a09944a4f1b468af

Etter min mening er supper så til de grader undervurdert. For det finnes jo så uendelig mange nydelige supper du kan lage. Tenker du at suppe i seg selv ikke er skikkelig middag, kan du lage en med kylling, kjøtt eller fisk i som metter litt mer. Eventuelt servere deilig brød ved siden av, som jo er ordentlig digg uansett.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s