Sånn midt i mellom sommer og høst!

Som tidligere nevnt, opptil flere ganger, så elsker jeg høsten. Det betyr at så fort luften begynner å endre seg, bli litt skarpere og en tanke kjøligere, er det fram med strikkejakken, lag på lag, skinnjakken osv. Og jeg må jo nesten le når jeg er ute på mine henterunder før fotoshoot (som det har vært mange av i det siste). For maken til schizofren påkledning som dukker opp om dagen, skal du lete lenge etter. Du ser helt tydelig, på lang avstand, de som tviholder på sommeren, og som tusler rundt i shorts, sommerkjoler og sandaler fortsatt. Så, på den andre siden, er det oss (i hvert fall meg) som for lengst har funnet frem høstklærne. Fram med ankelboots, dressjakker og deilig strikk. Så får det bare ikke hjelpe om jeg blir litt småsvett mot slutten av dagen, når gradestokken bikker 20. Hahaha! 🙂 MEN! her kommer noen plagg som burde funke bra i overgangen mellom sommer og høst:

7862080600_2_2_1 7862080600_6_1_1Kjole med 3/4 lange ermer fra Zara, kr 399. Kan også kjøpes på zara.no.

Blomstermønster er som kjent ikke bare forbeholdt sommeren lenger, og vi kommer til å se mange plagg med blomsterprint langt utover vinteren. Har du en favorittsommerkjole med blomstermønster, kan det med andre ord godt tenkes at du kan bruke den en god stund til. Et tips er å putte på noen strømper under om morgen, og heller ta dem av i løpet av dagen, når temperaturen stiger. Du kan også starte dagen med en lett kardigjakke utenpå, som du heller tar av underveis. Alternativt kan du investere i en ny kjole, gjerne med litt ermer (som vist over), som gjør at du fint kan du bruke den en stund utover, samtidig som du er litt mer påkledd. Nå, i overgangen, kan du jo bruke den med bare ben under, så blir den plutselig litt mer sommerlig. En slik kjole vil også være lekker med litt grove/tette strømper og noen ankelboots til.

PS! En omslagskjole med V-hals og drapering slik som denne, er forøvrig et veldig godt snitt for deg med litt stor byste og/eller en mage som du ønsker å kamuflere litt.

S0000007155514_F_W40_20140723092414

Lang kardiganjakke fra Lindex, kr 299. (Kan også kjøpes på lindex.no). 

Jeg har jo tidligere viet et helt innlegg til denne jakketypen, noe du kan lese mer om her. For dette er altså jakken du fort kan bli avhengig av. Helt genial å bare ha hengende på jobben, dersom litt vel mye aircondition gjør at det blåser friskt innimellom. Den er også perfekt til kjølige morgener og friske kvelder. Det geniale er jo at den passer nesten til alt. Både utenpå et enkelt antrekk med en topp og jeans, eller en søt kjole eller skjørt. Gjerne i kombinasjon med noen stilige ankelboots utover.

PS! Velger du en lang kardigan i sort, hvitt, beige eller grått, altså en nøytral farge, har du en jakke som trolig kan kombineres med mange av klærne du allerede har i skapet fra før. Men det finnes også mange flotte varianter i farger å få tak i, dersom du foretrekker det. Burgunder, turkis, blått og rosa er eksempler på noen fargetoner jeg har sett ute i butikkene akkurat nå.

129751

Ankelboots i skinn og «krokomønster» fra Bianco by Camilla Pihl, kr 1499. (Disse kan dessverre ikke kjøpes på nett, kun i butikk).

Moteblogger Camilla Pihl lanserer i disse dager en helt egen kolleksjon i samarbeid med Bianco. Og for en perfekt timing!! Flere av modellene er lave ankelboots, som passer perfekt i overgangen sommer/høst. For disse er like fine til bukser og jeans, som sko og skjørt. Som tidligere nevnt kan du bruke dem i kombinasjon med bare legger, nå i overgangen. En fin måte å snike høsten inn i garderoben på.

10123033_JesterRed_437544_001_ProductLargeRutete skjorte fra Vero Moda, kr 250. (Kan også kjøpes på veromoda.no).

En rutete skjorte er en velkjent klassiker. Og denne høsten er rutenen tilbake for fullt. Den ser kanskje litt kjedelig ut der den henger, men hemmeligheten ligger i hvordan du styler den. Har du en enkel, kortermet topp inni, et par smale jeans og noen stilige sko, gjerne med litt hæler, er mye gjort. Alternativt også i kombinasjon med en skinnliknende bukse for en mer rocka variant. Skjorten kan du fint brette opp på ermene, så får du en litt mer sommerlig variant. Og har du en singlet eller tilsvarende, kan du jo droppe skjorten i løpet av dagen, og kanskje knytte den rundt livet. Og samtidig følge i grungens fotspor 😉

(Foto: Produsentene)

 

4 kommentarer

 1. Jeg liker veldig godt disse innleggene med tips om klær og hvordan du kan bruke de. Tommel opp! Jeg har kjøpt meg de ankelbootsene i croco som du har med her,men jeg er så ubestemt på om jeg skal bytte de i de som er glatte. Fra før av har jeg 2 par lave sorte ankelstøvletter, et par med snøring og et par med spenner i siden, og en liten cut out. Kan du si noe som kan hjelpe meg på veien og bestemme meg? Jeg kjøpte bikerbootsen i kollesksjonen til Camilla Pihl også, men er litt usikker på om jeg skal beholde de? Jeg synes de er litt brede nede i skftet, men det er kanskje slik de skal være?

  Liker

  • Hei igjen! 🙂 Tusen takk for veldig koselig tilbakemelding! Det blir nok en smakssak. Jeg synes jo personlig at de med croco er råstilige. De skiller seg liksom litt ut fra de glattere, og er litt mer spennende. Likevel er de jo sorte, og dermed anvendelige og kan funke år etter år. Men om du vil safe veldig, er jo de glatte enda sikrere, kanskje. Jeg heier likevel på croco! 😉 Bikerboots skal nok være, og er ofte, en mye grovere og røffere variant. Så noen kan kanskje føle at de blir litt klumpete. Mitt tips er å kjøpe de kanskje bittelitt store, så man kan bruke dem med litt tykkere sokker inni. Da har du et supert brukspar når snøen og kulda setter inn. Vanligvis er de jo mer solide og grove i sålen også, og ikke minst lave, så de er mer praktiske på glatte veier. Om man skal tenke litt kjedelig, men fornuftig 😉 Lykke til!! Vibeke 🙂

   Liker

 2. Jeg er fremdeles litt i tvil på de ankelstøvlettene. Men jeg lurte på en ting ang de; Jeg har aldri hatt ankelstøvletter med strikk (er det chelsea boots de heter). Jeg lurte på om strikken holder seg fin like lenge som resten av skoen? Eller om skoene må skiftes ut oftere fordi strikken blir slapp?

  Liker

  • Hei igjen, Kari! Jeg har aldri opplevd at strikken i ankelboots blir slapp. Og tror ikke det pleier å være noe problem. Men det kan jo kanskje variere litt med kvaliteten. Så jeg kan jo ikke love at den ikke gjør det! Men jeg har hatt flere par av den sorten selv, og har aldri tenkt noe over akkurat det. Lykke til! 🙂

   Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s