Hurra for en bra dame!!!

Et stort HURRA og gratulerer til vår alles kjære, Ingrid Espelid Hovig, som fyller 90 år i dag! Om ikke hun er en bra dame, så vet ikke jeg. Alltid like smilende blid og like fjong og velfrisert den dag i dag, som da hun hyppig frekventerte tv-ruta. Så har me juksa litt, er et begrep jeg for alltid vil forbinde med denne damen. For ikke å glemme og til slutt, berre litt persille, som gjorde det meste så lekkert. Visste du forresten at hun tilbake på 60- og 70-tallet også lagde tv fra Uganda, på oppdrag fra Fredskorpet? Men det er utvilsomt fra hennes 32 år lange karriere som programleder for Fjernsynskjøkkenet vi husker henne best. I 1967 ga hun ut sin aller første kokebok. Og flere har det blitt! Spesielt den rutete kokeboken er garantert å finne i mange norske hjem. Som 83-åring hoppet hun i fallskjerm for aller første gang, og ifjor kom biografien om hennes liv ut. Ført til pennen av Ingar Sletten Kolloen. I dag ble hun feiret med egen festmiddag i statsministerboligen. Hipp, hipp, hipp, hurra, hurra, hurra!!! v1FMtLM7isvZS4YWKQK7nAq7jdFwI3DtdxslcSsiIKYw

Fra dagens feiring og pressekonferanse. Her mottar hun blomster fra helseminister Bent Høye. (Foto: Gabrielle Graatrud/NRK).

Ingrid+Espelid+Hovig-MT22Hovig0306

Ingrid Espelid Hovig med den legendariske persilledusken. (Foto: Sverre Dalland)

tb0vwPZdUMV2vrtCmajnhwl71MNK3XXeXtSAjooRsVEw

Fra tv-arkivet, i full sving på Fjernsynskjøkkenet. (Foto: nrk.no)

ingrid

Her med ernæringsprofessor Kaare Norum. Sammen lærte de det norske folk sunne matvaner. (Foto: Dagbladet.no)

0d3d58bee1075244d901cf76c92f5bd4626e636298654f5d86fe534b

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s