Bra dame som er mer enn et pent ansikt!

Hello, Ladies! I’m back! Fotoshoot med laaaaang dag i går. Men i dag er det jo fri. Jippiiii!!!!

Og det gleder meg stort å se at britiske Vogue slår til med nok en voksen, bra dame på cover. Denne gangen er det snakk om Christy Turlington. En av 80- og 90-tallets store supermodeller, ofte nevnt i samme åndedrag som Cindy Crawford, Naomi, Claudia Schiffer og Elle Macpherson. I januar fylte Christy 45, og etter en pause på 18 år, er hun nå tilbake på juli-coveret av Vogue. Temaet er «ageless style», for god stil kjenner som kjent ingen alder. Det finnes noe som passer for alle, uansett alder. La oss ta en titt!july-vogue-2014_592x888

Det er ikke bare på coveret av Vogue, Christy er aktuell om dagen. Hun fronter også den nyeste kampanjen for duften Eternity fra Calvin Klein, sammen med sin skuespillermann, Ed Burns, som hun giftet seg med i 2003. Christy var faktisk duftens aller første ansikt, da den ble lansert i 1988. Og den skulle visstnok være en hyllest til Calvin Kleins eget ekteskap, derav navnet Eternity.

la-et-mg-christy-turlington-calvin-klein-ed-bu-002

I juni lanseres en helt ny duft i serien, nemlig Eternity Night, og allerede i august kommer den også i en mannlig utgave, under navnet Eternity Night for men. Igjen med ekteparet som ansikt utad:la-et-mg-christy-turlington-calvin-klein-2

Men Christy er mer enn et pent ansikt. Hun har sørget for å bruke sin status til å hjelpe kvinner som opplever komplikasjoner under graviditet og svangerskap. Noe hun opplevde selv da hun ventet sitt første barn, Grace, i 2003. Hun gikk to uker over tiden, og det oppsto store komplikasjoner etter fødselen. Christy sier selv at hadde hun ikke vært en vestlig kvinne, hadde hun aldri overlevd. I 2010 tok hun derfor inititativ til Every Mother Counts, en kampanje for å forebygge dødsfall i forbindelse med graviditet og fødsel.  Dokumentaren No woman, no cry, som Christy selv regisserte, retter fokus mot dødeligheten blant fødende mødre i Tanzania, Bangladesh, Guatemala og USA. Like etter ble fondet Every Mother Counts stiftet. Calvin Klein har med duften Eternity Night inngått et samarbeid med dette fondet, hvor en viss andel av salget går til denne saken.

Jeg sier bare: viktig sak, bra dame!!!

(Foto: Vogue.co.uk, og produsenten)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s