Filmtips: En spesiell dag

Det er umulig ikke å ha fått med seg den italienske skjønnheten og skuespillerinnen Sophia Lorens prestasjoner innen film. Blant annet har hun vunnet Oscar og mottatt en rekke ærespriser for sin innsats. Hun slo igjennom på 50-tallet, og har en imponerende lang merittliste bak seg. Ikke minst er hun et velkjent stilikon fra 50- og 60-tallet. Men jeg har faktisk aldri sett en film hvor hun har spilt, før i dag. I filmen En spesiell dag fra 1977, regissert av Ettore Scola, spiller Loren en sliten seksbarnsmor, underlagt sin mann og Moussolinis fascistiske regime tilbake på 30-tallet. En dag skjer det noe uventet, og uten å nevne for mye er Marcello Mastroianni involvert, kjent fra blant annet Fellininfilmene La Dolce Vita og 8 1/2. En spesiell dag fikk 8.0 i score på imdb.com, og du kan lese mer om den her. Et perfekt filmvalg om du ønsker en god, gammeldags filmmatiné en lørdag eller søndag.

particularesophiastor_particolare giornata_particolare_sophia_loren_ettore_scola_020_jpg_xkpx

unagiornataparticolare

Én kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s