To bra damer – og en mann!

Det er ingen hemmelighet at jeg liker å nyte det gode liv, og da aller helst i kombinasjon med god mat og godt drikke til. Men noen ganger skorter det på inspirasjon når det kommer til kokkeleringen, og derfor har jeg funnet frem til tre fantastiske matbloggere som jeg kan anbefale på det varmeste. Ta en titt innom dem, da vel, så kanskje du blir inspirert du også!

csangolicious.com

1836147-9-1389872956556

Bak matbloggen Csangolicious med undertittelen Lovefoodactually, står Monica Csango. Dette er damen med lang fartstid i mediabransjen, blant annet fra Tv2, og som konstituert redaktør i både Costume og Det Nye, for å nevne noe. I tillegg har hun laget egen dokumentarfilm, og ifjor ga hun ut kokeboken Til å spise opp. Og du har kanskje sette henne som en av dommerne i Kakekrigen på kanal FEM. Det er svært fristende å kalle henne Norges svar på Nigella Lawson, der hun tryller fram de lekreste bakverk på løpende bånd, i tillegg til en rekke andre godsaker. Det er nok flere med meg som lurer på hvor all den deilige maten egentlig tar veien, for Monica ser alltid smashing ut i de lekreste antrekk i beste Mad Men-stil. Jeg kan røpe at jeg har vært så heldig å få jobbe et år sammen med Csango, da hun var min sjef i Det Nye. I starten var jeg livredd henne, der hun kom elegant antrukket i høye hæler med en relativt autoritær mine. Men etter å ha blitt bedre kjent med henne, kan jeg trygt si at hun hverken er skummel eller farlig, bare et nydelig menneske som vet å ta for seg av alt det deilige livet har å by på. Klikk deg inn på bloggen hennes her.

helleskitchen.org

cropped-helleskitchen22

img_0472

Bak matbloggen Helles Kitchen med undertittelen Gjør hverdagen til en fest, står Helle Valebrokk. Akkurat som Csango har Helle lang fartstid i mediabransjen, og da som grafisk designer og AD for forskjellige publikasjoner. På fritiden dyrker hun sin store lidenskap, nemlig god mat. Noe hun gjør meget bra og bedre enn de aller fleste. Helle har nemlig prestert å ta medaljer i en rekke konkurranser, deriblant gull i Hobbykokk-NM. En bragd de aller færreste kan skryte på seg. Privat er Helle gift med reisejournalisten og musikkfantasten Erik Valebrokk, og til sammen er de virkelig Herr og Fru Livsnyter en Masse. Så fort de får anledningen reiser de til fjerne og nære strøk, for å lade opp batteriene, spise og drikke den nydeligeste mat og vin, for så å komme hjem med masse inspirasjon og godsaker. Noe som også kommer bloggen til gode. Jeg har vært så heldig å få jobbe sammen med Helle i ALT for damene i en periode, og kan bekrefte at er det noen som kan mat og dette med å nyte livet, så er det Helle og Erik. Sjekk ut bloggen hennes her.

heiamat.no

Header_HeiaMat_f5f5f5

10117_278056075006_2372710_n

Espen Nersveen er mannen bak bloggen Heia mat, med undertittelen En hyllest til alt spiselig. Tidligere jobbet Espen som fotograf under navnet Heia Espen, derfor altså bloggnavnet Heia mat. Han sier selv om bloggen: Etter noen tusen tonn med ferdiggrillet kylling og dypfryste middager tok jeg en avgjørelse. Jeg skulle lære meg å lage mat. Det ble kjøpt inn kokebøker, det ble deltatt på matkurs og det ble gitt liv til denne bloggen. I dag er mat og vin mine to største lidenskaper, og her på bloggen vil dere kunne lese om maten jeg spiser og vinen jeg drikker. Skål a folkens. Det er vel egentlig ikke så mye mer å si enn at alle kan lære seg å lage god mat, dersom man virkelig går inn for det. Noe Espen er et godt eksempel på. Ta en titt innom bloggen hans her.

(Alle foto hentet fra bloggene. Foto av Monica Csango: Marcel Leliënhof)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s