Boktips: De urolige

Innbundet.jpg

Skal jeg være dønn ærlig, så har jeg aldri hatt helt sansen for Linn Ullmann. Synes kanskje hun har virket litt høytsvevende og lite tilgjengelig. Men nå trekker jeg alt tilbake. For i sommer leste jeg boken De urolige. Roman gir et innblikk i hvordan det var å vokse opp med to kjente og til tider svært selvopptatte foreldre, nemlig Liv Ullmann og Ingmar Bergman. Boka er brutalt ærlig og ganske utleverende. Det er ikke uten grunn at den vant P2-lytternes romanpris 2015, ble nominert til kritikerprisen samme år, og nå er nominert til Nordisk Rådslitteraturpris 2016. Jeg elsket den ❤

Her to anmeldelser fra VG og Dagbladet:

«Det er sterk kost og samtidig helt briljant … De urolige er i sjanger, format og innhold et uvanlig ambisiøst prosjekt, og takket være Ullmanns talent har hun evnen til å komponere og klippe det hele sammen … Det kreves en gudbenådet talent for å lykkes med et prosjekt som dette … det er blitt en briljant roman. Ullmanns språk, hennes evne til å få alt til å dirre, til å selv gjøre poesi ut av farens føtter under hans dødsleie, gjør at hun opererer på et helt annet nivå enn de aller fleste norske samtidsforfattere»

 BRYNJULF JUNG TJØNN, VG 

«en sterk leseropplevelse … Ullmann fletter sammen minner og dokumentarisk materiale, fantasier og refleksjoner med utsøkt letthet … en gripende beretning av det uvanlige slaget … i skildringene av farens vei inn i alderdommen og døden blir ordene som glødende morild i mørkt vann … Under lesingen tok jeg meg flere ganger i å tenke på Joan Didions flytende skildringer av sitt sorgarbeid i Et år med magisk tenkning. Det vil ikke forundre meg om også De urolige blir en internasjonal bestselger»

 MARIUS WULFSBERG, DAGBLADET

Boka er gitt ut av Oktober Forlag og koster kr 379 (kr 199 i pocketversjon).

(Foto: Forlaget Oktober/www.oktober.no)

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s