10 shoppetips: Dette bør du se etter på salg!

Sånn helt på tampen av sommeren og sommersalget, er det enkelte ting som er smartere å være på utkikk etter enn andre. Vi snakker trender som fortsetter utover høsten, eller plagg som er tidløse klassikere og dermed aldri blir feil å ha på lur i garderoben. Se gjerne til kjente franske kvinner for inspirasjon, slik som alltid velkledde Caroline de Maigret ❤

Et par jeans

En jeans som sitter godt, er alltid vel anvendte penger. Er du i tillegg så heldig å finne favoritten din på salg, vil jeg si du har gjort et skikkelig kupp. Hovedtrenden har lenge vært smale jeans, bortsett fra en og annen baggy boyfriend-variant. Men de siste sesongene har slengbuksene kommet sterkt tilbake, som en del av 70-tallsbølgen veldig mange designere fortsatt surfer godt på.

Den hvite skjorten

4a1a5df97c7cd8803f4efc44d10d02b7

Jeg har tidligere skrevet om den hvite skjorten som det perfekte sommerplagget, noe du kan lese mer om her. Men sannheten er jo at en hvit skjorte eller bluse funker like bra hele året. Den er super både inni og utenpå bukser og jeans, til skjørt og shorts. Enten du foretrekker en ettersittende, feminin og innsvinget variant, som virkelig fremhever eller gir deg litt smalere midje. Eller du går for en oversized storskjorte, som også kan brukes som kjole, for en avslappet og tilfeldig look.

Ruter

Som nevnt i forrige innlegg om høstens 10 nøkkelplagg, er ruter et mønster som fortsetter for fullt utover. Enten i form av en skjorte, en kjole, et skjørt, en jakke eller kanskje et skjerf. Et rutete plagg gir antrekket mer liv, og passer godt inn i en litt røff hverdagsstil, gjerne med semskede boots og jeans til.

Trenchen

8f15b7e531a6648c5a8bf4e27c3e2605

Den klassiske trenchcoaten dukker ofte opp i vårkolleksjonene, siden den passer godt i overgangen før det virkelig har blitt sommer i luften. Men den er akkurat like perfekt i overgangen til høst/vinter, og flere designere hadde i år trenchen i sine høstkolleksjoner. Ikke minst finner vi den også i semskede varianter.

Blyantskjørtet

Selv om det er det A-formede skjørtet som er høstens nye trend, trenger du ikke å droppe det klassiske blyantskjørtet av den grunn. Tvert om! Et smalt, ettersittende skjørt kan være vel så flatterende, og er derfor en fasong mange foretrekker. Finner du et sort, mørkeblått eller grått blyantskjørt som sitter bra, har du et glimrende utgangspunkt for mange nye antrekk i lang tid fremover.

Stripegenseren

da3dd4b378d3fb83186a3a3f126861ec

Liker du den stilfulle og enkle paris chic-stilen, er en stripete genser en obligatorisk del av garderoben. Om sommeren fungerer en stripete genser som en del av en mer maritim look, for deg som er glad i båtlivets gleder. Men en klassisk stripegenser er like fin hele året, gjerne også i kombinasjon med en trenchcoat, noen lekre ankelboot og en jeans for en elegant hverdagslook.

Skinnjakken

1e8ce5afec68cb7e89a01206dde197b4

Mye tyder på at skinnjakken har kommet for å bli en del av den moderne kvinnes garderobe. Ikke så rart egentlig, siden den langt på vei passer til det aller meste. Enten lettere henslengt over en feminin, blomstrete kjole eller et todelt skjørtantrekk, for å skape en spennende kontrast og gjøre antrekket mer rocka. Eller som en del av et stilig hverdagsantrekk sammen med T-skjorte/skjorte, smale bukser/jeans og et par høyhælte pumps!

Ankelboots

Enten du foretrekker de helt lave Chelsea-bootsene eller de mer Acneinspirerte med grov hæl og glidelås i siden (som ble en gedigen suksess da de kom for noen år siden, og som siden har blitt produsert i uendelig mange etterlikninger). Ankelbootsene brukes nå i større og mindre grad gjennom hele året, og like gjerne til kjoler og skjørt, som til forskjellige buksevarianter. De brune, fra vår/sommerkolleksjonene fortsetter for fullt, og se gjerne etter semskede varianter også. Enten i brunt eller sort. Et par sorte støvletter, enten vi snakker lange eller korte, blir forøvrig aldri feil. Det samme gjelder også for klassiske pumps med høye hæler, når vi først er inne på fottøy-tematikken.

Den lille sorte

Ingen sesong uten! Og det er en grunn til det. Den lille sorte kan dresses opp og ned etter behov, brukes i hverdagen eller den dagen du ikke har noe å ha på deg på fest. Med den lille sorte i garderoben, er du klar for det meste. Utfordringen er bare å finne en som fremhever din figur på best mulig måte. Enten du foretrekker en innsvinget, smal variant, som er den velkjente slageren, eller en som skår utover med A-form i skjørtet. Noe som vil fremheve midjen på en fin måte, og ikke minst skjule rumpe og lår, dersom du føler for det.

Skinnbuksen

Et annet plagg som har holdt seg flere sesonger, og som stadig oftere dukker opp i den stilbevisste kvinnens garderobe, er skinnbuksen. Ikke minst passer den perfekt i kombinasjon med en grovstrikket genser utover høsten. Og synes du at ekte skinn kan bli litt vel klamt og ikke så tøyelig, finnes det nå mange fine skinnimitasjoner ute og går. Noen av dem minner mer om tights, men med en skinnaktig overflate, og er ofte litt mer behagelige å ha på seg.

God skattejakt!!! Måtte godbitene visualisere seg!!! 😉

(Foto: Pinterest.com)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s