10 på topp!!

For noen år siden, da jeg jobbet som moteansvarlig i Det Nye, hadde jeg en fast spalte som het Ti på topp. Og jeg husker at den var veldig gøy å lage. Derfor vil jeg nå, mot slutten av hver uke, prøve å lage en liste med 10 ting som inspirerer meg akkurat nå.

Denne uken har jeg jobbet mye med styling, fotoshoot og vårnyheter, noe lista selvsagt bærer preg av. Så her kommer’n! I tilfeldig rekkefølge …

5efa2c9f1d9a68968ddaa88851bd5398-16b235199a09220585990e88f24be63d48794b27663af29467fa0321d2d72529a

1. Buksedress i denim

Det er snart på tide å bytte de mørke jeansene ut med noen lysere. Men vil du være ekstra hot denne våren, går du for en hel buksedress eller snekkerbukse i denim, som sett på en rekke vår/sommer-visninger. Fra venstre: Stella McCartney, Chloé og Sonia Rykiel.

24-47972-58-05_Bianco_499NOK.jpg

2. Grønt er skjønt

Akkurat nå har jeg fullstendig dilla på alt som er gressgrønt. Det må være fordi fargen virkelig trigger vårtrippen jeg er på for tiden. Disse pumpsene har i tillegg en søt, liten kitten heal, som er langt mer praktisk å gå på enn skyhøye stiletter. Ekstrabonus, altså! Grønne pumps fra Bianco, kr 499.5477178cb48dcb0a3c5335cd9e62aaf0

3. La det blomstre inne

Et enkelt tips som kjapt bringer vårfølelsen inn i stua, selv på en grå januardag. Noe som også resulterte i et eget innlegg her på bloggen tidligere i uka. Så hvorfor ikke dele opp en fargerik bukett, og plassere blomstene utover i små, søte vaser, eller kopper og kar? Jeg lover deg, du blir i godt humør hver gang du tar en titt.

790cd252c0baf1e9a09dd36a1d66ddeb

4. Het veskedrøm

Semsket skinn i alle former, er veldig IN for tiden, og er defintivt noe vi kommer til å se mer av utover våren. Denne designervesken med flettemønster fra Loewe, er noe av det fineste jeg har sett på lenge. Men til den riv ruskende gale sum av minst 20 lapper, vil den jo aldri bli min. Dog er det lov å la seg inspirere, og håpe på at at det dukker opp noe rimeligere, i samme stil, tilpasset mitt frilanserbudsjett 😉

hmprod5. Mønstrete bukser

Bukser med kunstneriske print eller fine blomstermønster, er virkelig til å bli glad av. Et smart tips for deg som ikke er så vant med farger og mønster, er å roe det hele ned med en ensfarget topp. Da unngår du å få det helt opp i ansiktet. Denne buksen er superlekker sammen med en denimskjorte, en hvit herreskjorte, eller en knallgul genser eller bluse for deg som våger å ta den helt ut. Baggy bukse fra H&M, kr 199.

KAP_862771_highres6. Gult er igjen kult

Jeg har nevnt det på bloggen tidligere, men en av sesongens soleklare trendfarger, er utvilsomt gult. Nå dukker den opp i alle mulige nyanser, og i alle prisklasser. Det er en krevende farge, og som regel tar den seg best ut mot litt solbrun hud. Men denne uken har jeg stylet flere antrekk med gult, og må si at fargen bare vokser på meg. Faktisk så merker jeg at det skjer noe med de som får den på, og alle oss andre rundt. Gult gir rett og slett masse deilig energi. Det gjelder bare å finne den rette nyansen! Gul gensertopp fra Kappahl, kr 279.mint_berry_ss15_navy_dotted_shirt_379nok7. Prikkedilla

Et annet hett stikkord og mønster for våren er prikker. I alle mulige varianter, fra de søte små til store polkadotter. Det er bare noe med dette mønsteret som får meg i godt humør. For det er noe lekent og naivt over det, som jeg bare må like. Velger du et plagg med prikker, kan resten av antrekket være ganske enkelt eller nøytralt. Prikker gjør så mye utav seg, og gjør straks et hvilket som helst antrekk mer spennende. Kunstneriske prikker på bluse fra Mint & Berry/Zalando.no, kr 379.

8. Dance all night!

Hadde det vært torsdag, kunne jeg kalt dette punktet Throw Back Thursday. Men det er jo det jo ikke. Likevel har altså dette innlegget sneket seg med på lista. Jeg får skylde på at det er helg, og at jeg føler meg i det dansbare hjørnet. Musikken er laget av den østeriske musikeren, produsenten og DJ’en Parov Stelar, og musikkvideoen til låta All night ble straks en youtube-hit da den ble lansert i 2013. Ikke minst takket være den utrolig rytmiske og danseglade fyren som danser hjemme i leiligheten for seg selv. Dansestilen er visstnok en blanding av shuffle og charleston, for deg som er opptatt av dans og sånn.Lindex-Women-S0000007218636_F_W40_20141203093347-199NOK.png

9. Høy i hatten

Jeg synes det er så stilig med dem som virkelig kler hatt. For det kan utvilsomt være prikken over i-en på et antrekk, og gjøre det superelegant. Trenden akkurat nå er gjerne herreinspirerte filthatter, før ståhattene tar over mot sommeren, og finnes det egentlig noe mer genialt på en dårlig hårdag? Eller når det snør fra alle kanter, slik som det gjorde her i dag. Selv har jeg bodd i min baggy caps siste uken. Både fordi været har vært helt håpløst, og fordi jeg har en frisyre som verken er fugl eller fisk akkurat nå. Jammen bra jeg skal til min gode venn og frisør til uken. Brun filthatt fra Lindex, kr 199.RAYxBAN_2140_1162_ss15nok185010. Denimdilla også på brilla

Ny vår/sommer-sesong betyr naturlig nok også nye solbrilletrender. Jeg har så vidt begynt å myse på nyhetene, og falt fullstendig for denne retroinspirerte Ray-Ban-brillen med denimprint. Jeg spår at vi til å se mer til denne fremover, og den kan bli din for kr 1850.

(Foto: Pinterest.com og produsentene)

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s