Suppen som hjeper mot det meste!

Neida, jeg har ingen planer om å starte matblogg, men i disse dager føles det som alle går rundt og hoster og harker, meg selv inkludert. Og senest i går brukte jeg mine siste krefter på å lage en suppe. Men må innrømme at jeg juksa litt. Jeg tok utgangspunkt i en ferdigpose, som jo er litt fy, fy i disse dager. Men jeg tilsatte kylling, ekstra ingefær, chili, hvitløk og kokosmelk til en pose med thai red curry soup. Og jeg følte meg umiddelbart mye bedre etterpå!! 🙂 For skikkelig hot suppe er jammen godt, altså, og etter min mening er supper sterkt undervurdert. Denne røsket i tillegg skikkelig.

Her kommer derfor to oppskrifter på Tom Kha Gai-suppe, som omtrent går ut på det samme som den jeg spiste i går:

6808596ee14562ecd3073cf80dd82dd3

Her kommer den første varianten, som jeg fant på bloggen Daring Gourmet, hvor også bildet er hentet fra. Oppskriften finner du her:

http://www.daringgourmet.com/2013/01/16/tom-kha-gai/

Og så en annen som jeg faktisk testet ut selv i fjor, med svært vellykket resultat. Hentet fra nettsiden og matbloggen Matmisjonen, som fotograf, journalist og matfantast Hanne Stensvold, stod bak. Bloggen er dessverre ikke aktiv lenger, men det ligger jammen mange deilige oppskrifter der fortsatt.

tomkhagai_liten

(Foto: Hanne Stensvold)

Her finner du oppskriften til den nydelige suppen, som jeg altså går god for selv:

http://matmisjonen.wordpress.com/2011/10/27/tom-kha-gai-hostens-trostesuppe/

God bedring, folkens!! 😉

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s