Høstens trender: Jakker & kåper

Selv om vi fortsatt kan kose oss med deilige sensommerdager flere steder i landet, har butikkene for lengst tatt inn høstens yttertøy. Her kommer derfor en liten guide til noe av det fine som er å få tak i akkurat nå:

10126785_ShinyCobolt_002_ProductLarge   10126785_ShinyCobolt_001_ProductLarge7919607420_6_1_17919607420_2_1_1

Øverst: Blazerjakke fra Vero Moda, kr 300. Nederst: Ytterjakke fra Zara, kr 999.

Hot med blått! At det er nøytrale farger som grått, sort, brunt og beige som dominerer når vi shopper yttertøy, er ingen hemmelighet. Ta bare en titt rundt deg neste gang du er ute. Derfor er det herlig å se yttertøy og farger som skiller seg litt ut i mengden. Slik som disse to jakkene i knallblått fra henholdsvis Vero Moda og Zara. Den første er helt super nå i overgangen mellom sensommer/høst,  og etter hvert kan du bruke den som innejakke. Den andre er litt tykkere i kvaliteten og perfekt til kalde morgener/kvelder, og når det (snart) blir kjøligere og friskere ute.

S0000007191842_F_W40_20140902125535

Poncho fra Lindex, kr 399.

Litt cowboy og indianer! Ponchoen og capen er som tidligere nevnt, en av sesongens soleklare trendplagg. Et triks er å bruke et belte i livet på ponchoen (à la den over), slik at den ikke blir like uformelig, samtidig som du markerer midjen på en fin måte. Et hett tips er også å la ponchoen henge utenfor beltet bak, men ta den inni foran. Som en mellomting, om du synes det blir klumpete med alt inni beltet på en gang. Style den gjerne med noen smale jeans eller skinnbukse og noen kule ankelboots, for et stilfullt hverdagsantrekk. Når det blir kaldere, vil en høyhalset polo eller strikkegenser inni gjøre susen, eller til og med en skinnjakke.

10111730_Winetasting_001_ProductLarge S0000007155065_PS_F Lindex 599 NOK.jpg

Burgunder (imitert) skinnjakke fra Vero Moda, kr 400. Hvit (imitert) skinnjakke fra Lindex, kr 600. 

Skinn er fortsatt IN! Det er ingen ting som tyder på at trenden med skinn og skinnjakker har tenkt å gi seg med det aller første. Tvert om, det dukker stadig opp nye varianter. Og selv om den sorte skinnjakken fortsatt er den mest anvendelige og mest solgte, ser vi at det nå kommer flere farger på banen. Burgunder, grønt, brunt og hvitt er fine alternativer, dersom du ønsker litt variasjon. Antrekket blir straks litt mer feminint og ikke like rocka som med en sort skinnjakke, for deg som kanskje vil myke opp stilen litt. Husk at en skinnjakke også er super utenpå kjole eller i kombinasjon med skjørt, og ikke bare er forbeholdt bukser og jeans!

hmprod

Innsvinget, grønn kåpe med dekor fra H&M, kr 999.

Feminint og lekkert! Ønsker du å fremheve dine mer feminine sider, er et triks å velge jakke eller kåpe med innsvinget liv. Dette gjelder enten om du er smal i livet, eller bare drømmer om at du var det. Et innsvinget plagg vil elegant fremheve en smal midje, eller skape en illusjon av en smalere midje, for deg som ønsker det. Velger du i tillegg en jakke med mye dekor eller mønster på, er det greit å holde resten av antrekket enkelt og litt mer nøytralt.

718510_F_03

Lang kåpe med belte fra Kappahl, kr 1199.

Klassisk eleganse! Den kamelfargede kåpen er en evig klassiker omtrent på linje med trenchcoaten. Et finfint alternativ for deg som foretrekker rene linjer og det tidløse og elegante. En av sesongens nøkkelplagg er nettopp kåper med belte i livet, som også vil fremheve en smal midje, som nevnt over. Men du kan også ha kåpen åpen med beltet knyttet bak, om du heller foretrekker det. Match gjerne med noen lange ridestøvletter og en offwhite polo for en klassisk look. Det fine med en lang kåpe, er at den holder deg god og varm også nedover bena. Og dermed perfekt utenpå kjoler og skjørt på kjølige dager. Meow_check_Multicolor_Vivikes 999NOK.jpg Florenzin_2299NOKC56053004_M03_main.jpg

Lang, rutete jakke/frakk fra Vivikes, kr 999 og InWear, kr 2299. 

Ruterdame! Er du lei ensfargede ytterjakker, og ønsker en ny vri, er definitivt ruter et hett stikkord for høsten. Et mønster som straks gjør jakken litt mer spennende, selv om du velger en som kun går i sort og hvitt. Enkelte ytterjakker kommer også med en ekstra kontrastfarge, men uansett hva du velger, har du en jakke som skiller seg litt ut i mengden. Ikke minst er du velkledd og trendy – og klar for høsten. Jeans, dressbukser og skinnbukser er alle gode tips til hva du kan matche jakken med. Men den kan også brukes utenpå en enkel kjole eller todelt antrekk med skjørt. Og det er ekstra stilig med lange støvletter eller noen kule ankelboots til.

(Foto: Produsentene)

 

2 kommentarer

  1. Liker som sagt disse innleggene dine:-) Her var det mange fine jakker/kåper. Den blåfargen er så fresh, Kunne godt tenkt meg den jakken fra Zara. Poncho er også kult, men jeg har ikke skaffet meg noen enda. Jeg er ganske liten så jeg må finne en som ikke er alt for stor og lang. Jeg har kjøpt meg en rød skinnjakke som jeg gleder meg til å ta i bruk, og en lang kamelfarget lang kåpe har jeg, Uten belte da men. Den nederste kåpen fra Inwear var veldig flott.

    Liker

    • Tusen takk, veldig hyggelig å høre! 🙂 Høres ut som du har mange flotte ytterjakker klare for høsten allerede. Da kan jo høsten bare komme!!! 🙂 Er forøvrig helt enig med deg, den blåfargen er så utrolig fin. Har skikkelig lyst på den selv. Ha en nydelig høstdag videre! Klem fra VIbeke 🙂

      Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s