Fotokunst i Stavern!

Sist fredag tok jeg en roadtrip til Stavern. Formålet med turen var først og fremst å se utstillingen til fotograf Johs. Bøe, som jeg har vært så heldig å få jobbe sammen ved flere anledninger. Jeg husker blant annet veldig godt at jeg stylet Benedicte Adrian, Linn Stokke, Hedda Kise og Kari Slåtsveen for cover og portrettbilder til magasinet ALT for damene (som jeg jobbet i frem til desember), og at Johs. tok knallfine bilder av disse flotte, bra damene og mange andre. Johs. gikk faktisk i lære hos selveste Irving Penn i sine yngre dager, en svært anerkjent mote- og portrettfotograf, som ikke minst etter sin død i 2009 mildt sagt har blitt en legende. Men i tillegg til å ta flotte portrettbilder av kjente folk, er Johs. også en dyktig kunstfotograf. Spesielt godt liker jeg bildene i serien han har kalt Hildring, en serie med bilder som han har brukt ti år på å skape. Disse uskarpe bildene, som sammen med tittelen antyder en scene, en stemning eller en situasjon. Jeg liker det litt mystiske sløret som ligger over, og det at vi ikke helt ser hva som skjer. Vi må på en måte forestille oss resten av motivet selv. Utstillingen, som også inneholder portrettbilder og andre kunstfoto, kan ses på Verket/Fredriksvern i Stavern frem til 19. august. Flere av bildene hans er også representert gjennom fineart.no.
www-1.fineart.noKvinne, Procida. (Visstnok en 94 år gammel dame i oransje kjole som plutselig kom forbi).www-2.fineart.no Badende på Croisetten.www.fineart.noUt.

(Alle foto av Johs. Bøe. Hentet fra hjemmesiden til fineart.no, hvor man også kan kjøpe bildene.)

 

Om BRA DAMER!

VIBEKE STIANSEN Journalist og stylist med mer enn 18 års erfaring fra magasiner som [mag], Det Nye, ALT for damene, Norsk Ukeblad, Hjemmet, Kamille, Bonytt, Tara, Foreldre & barn.no og BAM. Ta gjerne kontakt om du har spørsmål eller ønsker tips og råd! Jeg er også tilgjengelig for journalistiske oppdrag, styling og foredrag. vibekestian@gmail.com eller 932 45 303.
Dette innlegget ble publisert i Foto, Inspirasjon, Kunst og merket med , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s