Hvem pynter du deg for?

Før jeg dro på denne turen til Italia, skrev jeg et innlegg som om at det er ikke alltid livet blir som man har planlagt. Og det er altså derfor jeg er her. I Toscana. Alene. Og jeg kan ikke si noe annet enn at det går over all forventing. Jeg koser meg fra A til Å med alt det deilige Italia har å by på. Selvfølgelig snakker vi god mat og vin, men også en fantastisk natur, temperatur og en herlig kultur. Noe av det koseligste jeg vet er nemlig når folk du aldri har møtt, men som du tilfeldigvis støter på, hilser på deg. Enten det er nabokona eller en tilfeldig herremann med hatt. Alle her nikker og sier: Buon giorno (god dag) eller buona sera (god kveld)! Og det er så utrolig hyggelig. Man føler seg både sett og respektert. En fin gest. Spesielt nå som jeg reiser på tur alene. Folk hilser og smiler, og jeg har ennå tilgode å møte noen skjelmske blikk eller medfølende, i form av «stakkars deg, er du helt alene, du da?». Tvert om føler jeg at jeg blir møtt med respekt. Hvor enn jeg kommer. Og det føles bare så utrolig bra!

Og så viser jeg meg selv respekt! Hver kveld, før middag, skifter jeg, sminker meg og pynter meg. For hvem da, tenker du kanskje? For meg selv, vel! Og det gir meg en utrolig god følelse. Jeg dropper ikke å pynte meg selv om jeg er på tur alene. Kanskje er det nettopp derfor jeg blir møtt med slik respekt også? Uansett, det gir selvfølelsen en ekstra boost. Det gjør at jeg føler meg litt sikrere når jeg kveld etter kveld inntar middagen som den eneste alene i restauranten. Jeg nikker og smiler til folk rundt meg. For å signalisere at jeg har det fint, det er ikke synd på meg. Tvert om. Jeg er heldig. Jeg er i Toscana, jeg nyter det gode liv. Hva mer kan man be om?

Og så slo denne tanken meg: Har jeg ikke egentlig vært på litt for mange turer hvor noe har skurret i parforholdet, og jeg bare har blitt frustrert og utmattet av å gruble over hva som ikke stemmer, eller hvorfor det ikke gjør det? Hvor mye bedre er det ikke da å gjøre akkurat det jeg har lyst til, når jeg har lyst til det og bare nyte, helt uten å bli tappet for energi? Jeg sier ikke at det ikke er koselig å dra på kjærestetur. For all del! Men heller alene, enn på tur med noen du egentlig ikke passer sammen med. Og det er utrolig deilig å finne ut at jo, det går faktisk helt fint, det også. Jeg klarer meg bra. Også alene på tur.

Så tilbake til dette med pyntingen. For si meg, helt ærlig, hvem pynter du deg for? Er det for kjæresten? Er det for vennene dine? Er det for å få oppmerksomhet? Er det for å få respons? Eller er det for deg selv? Som de aller fleste av oss, har nok jeg ofte pyntet meg for andre. Uten at jeg egentlig har tenkt så mye over det før nå. Derfor føles det så utrolig fint å bare pynte seg for meg selv. Jeg gjør det ikke for å få komplimenter, for å få respons. Jeg gjør det fordi jeg har lyst til det. Fordi jeg synes jeg fortjener såpass.

Og apropos, livet blir ikke alltid slik du har planlagt det. Eller resien i dette tilfellet. I morgen hadde jeg meldt meg på et matlagingskurs, som jeg hadde gledet meg veldig til. Nå har det dessverre blitt avlyst fordi kurslederen har blitt syk. Men sånn er livet! I morgen blir det derfor en ekstra tur til Firenze. Tror det blir fint, jeg.

Følg med, følg med i neste episode!

Arrivederci!! 🙂

PS! For bilder, sjekk ut @vibekestiansen på instagram. Eller smør deg med tålmodighet, så kommer det flere her etter hvert fra dagen i dag. Vet bare ikke helt når 😉

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s