Førr ei bra dame!

Da jeg for litt siden ble intervjuet av Kamille.no om bloggen, fikk jeg spørsmål om hvem som er mine norske stilikoner på 40+. Og jeg kjente til min fortvilelse at jeg ble litt svar skyldig. Det er jo ikke slik at det ikke finnes bra kledde damer over 40 i dette landet her. På ingen måte! Jeg er vel bare ikke opptatt av (norske) kjendiser på den måten. Det blir ofte fristende å titte mot utlandet for inspirasjon. Men her om dagen så jeg plutselig Kari Bremnes på Else Show på Tv2. OMG!! Tenk at hun har fylt 57!!!! Dama blir jo bare flottere og flottere! Og Else introduserte henne som «den eneste dama over 40 som kler skinnbukser». Noe som ikke nødvendigvis er sant, men likevel et morsomt poeng. Hun kler seg alltid med en stilfull eleganse – og oser selvsikkerhet og sensualitet. Nei, jeg sier som Halvdan Sivertsen – førr ei dame! Jeg tar av meg hatten og bøyer meg i støvet. Her kommer et opptak fra NRK ifjor, hvor hun fremfører sin tolkning av Leonard Cohens, Everybody Knows, oversatt til norsk av Håvard Rem:

Her er noen bilder fra hjemmesiden hennes, karibremnes.no :

Kari_B_photo_roger_hennum

Foto: Roger Hennum

ogsaakom_2_large

Foto: M. Rygg & M. Eriksen

kb_pressefoto_studio_1

Foto: Hans Petter Solsegg/NRK

ogsaakom_4_large

Foto: M. Rygg & M. Eriksen

Ble du inspirert? Slik får du stilen:

1. Velg smale, ettersittende bukser i form av strechjeans, skinnbukser eller tights, alt ettersom hvor modig eller vågal du føler deg.

2. Bruk en (ettersittende) singlet eller en topp under en ledig, chiffonbluse. Eller gå for lag for lag med overdeler i forskjellige lengder utenpå hverandre.

3. Bytt alternativt ut lag-på-lag og chiffonblusen med en hvit storskjorte.

4. Miks og match grove smykker og ringer, gjerne med en original twist.

5. Sats på grove (lave) boots eller lange skinnstøvletter.

6. Har du langt hår, så sett det opp i en (tilsynelatende) tilfeldig frisyre.

Helt til slutt så er det jo ikke mulig å komme utenom denne sketsjen med Harald Eia:

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s