10 fine vårjakker!

1. Den klassiske trenchcoaten.

Dette er en legendarisk, opprinnelig britisk, frakkevariant med belte i livet, som aldri blir feil. Har du en slik hengende i skapet, kan du trygt ta den frem år etter år. God stil og sober eleganse går aldri av moten.

charlotte_trenchcoat_beige_jacket_s

Beige trenchcoat fra Cubus, kr 499.

2. Den rosa jakken

Sesongens store trendfarge er utvilsomt rosa. Og flere merker satser denne sesongen på ytterjakker, kåper og frakker i denne fargen. Kanskje i overkant vågalt for noen, men utrolig lekkert, dersom du tør. Perfekt i kombinasjon med jeans.

Vivikes_Love_Coat_Rose_2299NOK.jpg

Rosa vårkåpe fra Vivikes, kr 2299.

3. Olajakken

En annen gjenganger som fortsatt er like populær. Bruk den gjerne under en frakk som du har åpen, i en overgangperiode. Eller med en strikkegenser under, for å kunne bruke den over en lengre periode. Super etter hvert å ha utenpå en lettere blomsterkjole, eller i kombinasjon med en mønstrete bukse.

Part Two-Spring-Summer 2014-999DKK_ 1199SEK_ 1099NOK_-parttwo_E53435005_D04_main 2.jpg

Olajakke fra Part Two, kr 1099.

4. Den sporty boblejakken

Boblejakken er ikke lenger forbeholdt vinteren. Nå kommer nemlig de lette variantene, ment for å bruke i sommerhalvåret, for fullt. Kanskje ikke så dumt med tanke på de nordiske sommerene vi har hatt de senere årene. Den kan i hvert fall være grei å ha en vindfull vårdag.

S0000007075233_F_Holly&Whyte_499NOK.jpgVivikes_Sporty_spice_kelly_green_999NOK.jpeg7050217368830_f_7146361_l_emma_down_jkt7050217368823_f_7146361_l_emma_down_jkt

Øverst fra venstre: Lakserosa fra Lindex, kr 499, grønn fra Vivikes, kr 999, blå og lilla, begge fra Cubus, kr 599.

5. Den minimalistiske frakken

Vi snakker altså om frakken med de rene linjene og minst mulig synlige detaljer. Perfekt for deg som foretrekker det enkle, uten ekstra dill. En minimalistisk frakk trenger ikke være kjedelig, den er både stilfull og elegant i sin fremtoning. Årets heteste variant kommer i pastellfarger.

Won Hundred SS14 Imogen Patriot Blue DKK 2000 NOK 2400

Pastellfarget frakk fra Won Hundred, kr 2400.

6. The bomber jacket

Denne er vanskelig å oversette til godt norsk, synes jeg. Bombejakken blir liksom litt vel dramatisk. Men denne kjennetegnes med glidelås, uten krave og gjerne med elastisk kant nederst, på ermer og rundt halsen. Årets mest trendy modell har gjerne blomster på.

Vivikes_Bold_bomber_ecru_499NOK.jpg (1)

Jakke fra Vivikes, kr 449.

7. Den ledige jakken

I utgangspunktet kan den minne litt om en blazervariant, men er mye løsere og ledigere i stoffet og snittet. På en måte en slags crossover mellom blazerjakke og storskjorte. Og helt perfekt for deg som liker lag-på-lag, og foretrekker et alternativ til de korte jakkene.

SoakedInLuxury_kr649.HANGJACKET_223_01_02.jpg

Blå blazerjakke fra Soaked in Luxury, kr 649.

8. Kimonoen

Inspirasjon er naturlig nok hentet fra det fjerne Østen, og kombinert med frynser får den et mer bohemaktig uttrykk. Bruk den gjerne i kombinasjon med noen smale jeans og grove boots, med en enkel singlet inni. Alternativt pene sandalsko med høye hæler, om du vil dresse antrekket opp litt.

BIK BOK_Lexus_xkimono_w18_p499_e49,95_7153493-310-Red_F.jpg

Kimono med lange frynser fra Bik Bok, kr 499.

9. Skinnjakken

Etter flere sesonger på bestselgerlisten, holder skinnjakken fortsatt stand. De sorte bikerjakkene er et supert alternativ til blazeren, dersom du ønsker å rocke antrekket opp noen hakk. Men hvorfor ikke prøve en lysere variant denne våren?

S0000007076350_F Lindex 599 NOK.jpg

Beigerosa skinnjakke fra Lindex, kr 499.

10. Parkasjakken

Også denne er en gammel slager, som kan hende du har hengende i skapet allerede. Den militærgrønne, lange fritidsjakka med hette og lommedetaljer er den perfekte overgangsjakken. Super i kombinasjon med et par converse eller sneakers for en avslappet og fresh stil.

Part Two-Spring-Summer 2014-1599DKK_ 1999SEK_ 1899NOK_-parttwo_E54213004_447_main 2.jpg

Grønn parkasjakke fra Part Two, kr 1899.

(Foto: Produsentene)

6 kommentarer

 1. Vet du om det er mulig å få tak i den blå blazerjakken fra Soaked in Luxury? Og eventuelt hvor? Den var så utrolig fin! 🙂

  Liker

  • Hei du! Skjønner at denne jakken er populær! 😉 Jeg svarte akkurat dette til en annen som spurte om det samme:

   Jeg fant et nummer som du kan prøve: 23 23 34 00 http://www.soakedinluxury.com Det var det som vi brukte å sette opp på forhandlerliste tidligere (bakerst i magasinet). Men lover ikke at det er i bruk lenger. Ellers så vet jeg at de skal selge Soaked in Luxury på http://www.nelly.com, http://www.zalando.no og http://www.miinto.no Problemet er jo at det kan være utsolgt allerede, men krysser fingrene for at du får tak i den. Veldig fin jakke!

   Ha en super påske! 🙂

   Vibeke

   Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s