Røde lepper – gjør hverdagen til en fest!

De som kjenner meg godt, vet at røde lepper alltid har vært mitt varemerke. Og det kommer det sikkert alltid til å være. Som 80-åring kommer jeg til å sitte der med sort hår og røde lepper. Garantert!! Helt siden jeg var 18 har jeg hatt rød leppestift i en eller annen form. Og jo rødere, jo bedre. Jeg føler meg feminin og at det setter farge på mitt ellers så bleke ansikt. Andre er helt avhengige av maskara og kunne ikke tenke seg å gå ut døren uten. Jeg har det samme med rød leppestift, og føler meg helt naken uten. Uansett om det er IN eller ikke, så må leppestiften på. Morgen som kveld. Jeg har hatt noen få unntak, sånn ca en dag hver sommer, hvor jeg prøver meg på en annen variant. Kanskje litt mer rosa eller oransje, men nei, det er liksom den røde leppestiften som er meg.

Så her kommer min oppskrift til perfekte røde lepper. Om du ikke føler for helt knallrøde lepper i hverdagen, kan jeg love deg at det er en suksess på fest! Gjerne i kombinasjon med liner og maskara på øynene, for en ren og superelegant fransk look.

1. Legg først på foundation og pudre lett over, også rundt og på selve leppene.

2. Er du veldig tørr på leppene, kan det være lurt å ta på litt leppepomade. Men la den trekke godt inn først.

3. Tegn opp leppekonturen med en lipliner, slik at leppestiften holder seg på plass og ikke sklir utover.

4. Påfør ett lag med leppestift. Bit deretter mot et papir.

5. Påfør gjerne et lag til. Jeg avslutter alltid med å bite mot et papir til det meste av overskuddet er borte, slik at den ikke setter seg på tennene når jeg smiler. Aller helst skal man jo kunne kysse med den også 😉

Jammen ser det ikke ut som rødt holder seg utover denne våren også. Hurra for det!

c95f2fc36db95c650d6314c41fdcc102

Backstage hos Dior ss 14.

Jeg har opp gjennom årene testet utrolig mange varianter, og kommet frem til at det er helst de kalde rødfargene jeg liker og kler best. Jeg hadde lenge en favoritt fra Guerlain som het Kiss Kiss, men akkurat den gikk dessverre ut av produksjon. Siden det har disse to vært mine favoritter:

MAC-Ruby-Woo-Lipstick-72edit

Ruby Woo fra Mac. Denne elsker jeg fordi den er helt matt, og jeg synes den gir et kult 60-tallspreg over det hele. Eneste er at den fort kan bli litt tørr, derfor kan det være lurt å tilføre ekstra fukt under.

chanel-rouge-allurekfjdghedit

Rouge Allure i fargen Pirate fra Coco Chanel. Jeg har hatt flere favoritter fra Chanel, men noen har gått ut av sortiment. Akkurat nå er denne min soleklare favoritt.

Her er en annen måte å påføre perfekt leppestift på. Hvor de først tegner opp og fargelegger med lipliner, for deretter  å legge på leppestift med pensel:

d2a5a2741d78a0210d9af943f13fc82e

d7649849be869502ecf308ac91bad23a

(Foto: Pinterest.com, Google.com)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s