Nei-mat og ja-mat!

Er det bare meg, eller har dette sunnhetshysteriet gått litt vel langt? Joda, jeg er veldig enig i at fokus på et sunt kosthold er vel og bra, og det er flott at vi har blitt mer bevisste på dette med årene, men det må vel fortsatt være lov å kose seg en gang i blant UTEN å få dårlig samvittighet for det? Jeg synes vi jenter/damer kan være fæle til nettopp det. For nesten uten unntak, enten det har vært kakefeiring i jobbsammenheng eller på privaten, så er det alltid noen som må spøke og si: Oj, dette var jammen litt av en kaloribombe! Eller: Jammen godt jeg skal på trening etterpå! Jeg er fullstendig klar over at ingen mener noe vondt med det, eller sier det for å være kjipe. Men det må vel være lov å kose seg med en eller flere deilige makroner fra Pascal, også på en tirsdag, uten å måtte få så himla dårlig samvittighet for det? Hva er vitsen med en kakesamling «for å kose oss», dersom alle rundt bordet egentlig sitter med dårlig samvittighet og febrilsk teller kalorier inni hodene sine? Det burde være fullt mulig å forene en sunn frokost og smoothie (med grønt hvetegress) om morgenen, yogatimer eller skiturer og et normalt, sunt kosthold, med et glass vin til filmen eller en kakebit til kaffen (akkurat der høres det ut som jeg er 150 år, men du skjønner poenget!). Om ikke hver dag, så en gang i blant om man får lyst på det. Hvem var det egentlig som fant opp begrepene nei-mat og ja-mat? Det må utelukkende ha blitt gjort for å gi oss dårlig samvittighet. Min mening er at det i en hektisk hverdag hvor de fleste av oss stresser rundt og slåss en evig kamp mot tidsklemma, rett og slett kan være helsebringende å ta en seg en liten timeout, og gjerne med en liten godbit til, for å senke skuldrene i ny og ne. Fordi vi fortjener det! Har vi ikke vokst fra at noen skal fortelle oss hva som er ja- eller nei-mat, eller hvor mange kalorier kakestykket inneholder? Det vet vi da veldig godt fra før. Og hva skjedde egentlig med det gode liv? Burde ikke all mat være ja-mat når alt kommer til alt, så lenge man ikke overdriver? Det er vel måtehold og sunt folkevett som mer er hemmeligheten her – og hvordan du setter sammen hverdagsmenyen. Nei, heia bra mat, og heia bra damer som vet å kose seg!!!

fac7540543ab9748b06e2ec25d5d0341

(Foto: Pinterest.com)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s