En duft av grønt!

Jeg har tydeligvis en ting for «grønne» dufter. Og da mener jeg ikke økologiske. Dessverre. For det hadde jo vært topp. Men dufter som dufter grønt og friskt. Jeg liker nemlig dufter som skiller seg litt ut, som ikke er alt for tunge, og som har et eget særpreg over seg. Dette med dufter er jo veldig personlig. Og det som passer for en, blir kanskje helt feil på en annen. Men dersom du ønsker en annerledes og spennende duft, finner du kanskje inspirasjon her. Her kommer i hvert fall mine favoritter akkurat nå:

o_23665

En spennende duft som lanseres i disse dager, og som helt klart er min nye favoritt. Duften heter Lotus og er skapt av Alberto Morillas for det japanske designermerket Issey Miyake. Inspirasjonen er hentet fra morgendugg, det grønne som spirer og gror om våren og selve lotusblomsten. Rett og slett en hyllest til naturen. Dessverre finnes det ingen duftknapp her du kan trykke på, men ta gjerne en test neste gang du er innom et parfymeri eller er ute og reiser. Kanskje den er noe for deg også? Pris kr 635 (50 ml, eau de toilette). Selges i utvalgte parfymerier og på tax free.

nd_18

Denne duften, Un jardin sur le Nil,  fikk jeg en bitteliten prøve på da jeg var til stede på et Hermès-arrangement for noen år siden. Anledningen var at vi skulle få se hvordan et ekte Hermès-skjerf ble til. Etter å ha testet duften på håndleddet en dag, var jeg hekta! Duften er nærmest umulig å beskrive. Den vokser på deg. Og har en sær, deilig blanding – med en frisk duft av sitrus på toppen. Senest i går, da jeg var på dagstur til Universitetet i Lund for å intervjue en forsker, hadde jeg den med meg i veska. Siden jeg var litt stressa og ute i siste liten, klarte jeg å knuse parfymen i køen på security check på Gardermoen. Glasskår og parfyme overalt …  Da hadde jeg intet annet valg enn å kjøpe meg en ny på tax free i København. Jeg måtte ut med 495 danske kroner for 50 ml, eau de toilette. Men tro meg, den er verdt det!

nd_7865

Nå er vi over i den virkelig sære kategorien! Duften Untitled fra Maison Martin Margiela ble lansert for snart 3 år siden, og jeg var fan fra dag en. Jeg husker at det den gang stod i pressemeldingen at den skulle være inspirert av 70-tallets grønne dufter. Egentlig er jeg stor fan av hele Maison Martin Margielas duftunivers, og ikke minst konsept. Jeg liker det litt mystiske, nesten anonyme, men likevel stilfulle og rene. Ikke noe dill, her er det rett på sak. Untitled koster kr 635 (100 ml, eau de toilette) og kr 545 (50 ml, eau de parfum). Duften kan blant annet kjøpes hos parfymeri.no.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s