Slik gjør du kupp på salg!

Januar er for de fleste synonymt med et strammere budsjett og færre kroner i kassa. Dersom du likevel lar deg friste til å skaffe deg noe nytt, har du i utgangspunktet to muligheter:

1. Tenk gjenbruk! Sjekk ut mulighetene for å gjøre kupp i en bruktbutikk. Kanskje bor du i nærheten av en, eller har planer om helgetur til et sted hvor slike butikker finnes. Eller inviter gode venninner over til en byttekveld. Ikke bare er det en fin måte å skaffe seg noe «nytt» på, det er også supersosialt og koselig i tillegg.

2. Sjekk ut hva som finnes på salg! Januar er den store salgsmåneden, hvor butikkene ivrer etter å få ut gamle varer, for å få plass til nye vårvarer. Noe som igjen betyr at mulighetene for å gjøre gode kupp er tilstede. Ikke minst kan det være en gyllen mulighet til å skaffe seg designerklær som du ellers ikke hadde hatt råd til å kjøpe. Kanskje har du også vært så heldig og fått litt ekstra penger til jul …

Her kommer noen nyttige tips til hva du bør se etter på årets salg:

DENIM

Er du riktig så heldig, finner du favorittjeansen din på salg. Eller kanskje det er tid for å teste ut en ny modell – uten å betale skjorta for det? Hete tips er at trenden med slengbukser fortsetter, dersom du skulle komme over en slik. Dessuten vil alle former for denim være et viktig stikkord for neste sesong, enten vi snakker jakker, kjoler, skjorter, topper eller skjørt.

6840241400_2_3_1Slengbukse fra Zara. Nå kr 299. Før kr 559.

BASIS- OG TIDLØSE PLAGG

I denne kategorien havner klassiske plagg, som er det perfekte utgangspunktet for å sette sammen et nytt antrekk. Enten vi snakker en hvit skjorte, en todelt dress, den lille sorte, et smalt blyantskjørt (gjerne i skinn), en stripete genser, eller en dressjakke, skinnjakke eller kardigan. For ikke å glemme deilige strikkegensere (gjerne med høy hals) eller lange strikkejakker, som du bare kan krype inn i når det er kaldt ute.

hmprod-1 hmprod

Deilige strikkjakker fra H&M. Nå kr 100 og 150. Før kr 199 og 299.

DESIGNERPLAGG

Som tidligere nevnt, her kan det virkelig være penger å spare. Dersom du har et yndlingsmerke, som du dessverre altfor sjelden har råd til, bør du følge ekstra godt med nå. Jo dyrere plagget er, jo mer er det å spare – i takt med at salgsprosenten øker. 50% har for eksempel ganske mye å si, dersom plagget i utgangspunktet kostet tusen eller mer. Vær også oppmerksom på at salget oftet starter på 20-30%, men deretter ofte øker på de kommende ukene. Til slutt kan du kanskje gjøre et knallkupp på opptil 70%! I slike tilfeller gjelder det å ha litt is i magen.

TILBEHØR

Klassiske designervesker og -sko, smykker og skjerf er alle bra tips til hva du kan gjøre kupp på. Tenk tidløst, og du har tilbehør som kan brukes sesong etter sesong. Enten vi snakker en skulderveske eller såkalt shoppingbag i skinn. Bøtteveskene er forøvrig en trend som fortsetter, og er et hett tips. På skofronten fortsetter trenden med semsket skinn. Med mindre du heller går for klassiske pumps eller ankelboots, som aldri blir feil. Det samme gjelder enkle sølv- og gullsmykker.

Forøvrig kan salg være en god mulighet til å skaffe seg noe gøyalt tilbehør med farger og mønster, eller mer trendbaserte plagg, som du kanskje ikke ville ha kjøpt til full pris. Ikke minst om du har lyst til å prøve ut litt nye ting. Enten vi snakker tilbehør/plagg med dyreprint, grafiske elementer eller blomstermønster. For ikke å glemme spennende strukturer og detaljer, som for eksempel frynser.

55035631_99_BSort skinnveske med bøttefasong og frynser fra Mango. Nå kr 599. Før kr 999.

SLIK GÅR DU FRAM:

  • Sett av god tid. Ikke forvent at perlene åpenbarer seg i det du trer inn i butikken. Å smøre seg med tålmodighet, vil alltid lønne seg. Salget er ofte stuet sammen på liten plass (slik at du heller skal bli fristet til å kjøpe nyheter), derfor må du som regel lete litt. Ikke minst kan det være smarte å prøve på, ikke bare raske med seg, siden salgsvarer ikke alltid gir deg pengene tilbake ved retur. I motsetning til fullpris varer, som gjerne har åpent kjøp eller deponering over et visst antall dager.
  • Tenk gjennom om plagget du står med i hånden passer til minst ett eller flere plagg du har hjemme i skapet fra før. Gjør det ikke det, er sjansen svært liten for at du kommer til å bruke det. Med mindre du kjøper noe annet som passer til, og da blir det plutselig ikke så lønnsømt å handle på salg likevel. En gyllen regel er forøvrig å spørre seg selv, ville jeg kjøpt denne om den ikke var på salg? Altså, er det noe jeg virkelig trenger, eller kjøper jeg bare for å kjøpe?
  • Om du er opptatt av å henge deg på nye trender, kan det være lurt å følge ekstra godt med på hvilke trender som fortsetter fra forrige sesong til denne. Noen ganger starter en trend litt forsiktig en sesong, men tar ikke helt av – før den eksploderer den neste. Da kan du være heldig å finne trendy godbiter på salg, siden svært få faktisk har skjønt at dette er IN akkurat nå. Neste sesong kanskje «alle» går med det, og du er både tidsriktig og forut for din tid samtidig.

(Foto: Produsentene)

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s