Ti på topp: Uke 8!

Da er det på tide å kjøre en ny Ti på topp-liste! Her får du ti ting som er i vinden akkurat nå, og som inspirerer meg. Here we go!!! ❤

hmprod

Brune kulotter i imitert skinn fra H&M, kr 399.

1. Kulottene kommer! 

Jeg sikter altså til disse vide, korte buksene med det rare navnet. Sannheten er vel at de egentlig kom i fjor, men det er først denne våren det virkelig tar av. Dette er altså en slags mellomting mellom bukser og skjørt. Jeg tenkte å skrive et eget innlegg om hvordan du styler dem litt senere, men et viktig stikkord er høye hæler!

68586126301_m

Offwhite jakke i imitert skinn fra Gina Tricot, kr 699.

2. Lys skinnjakke

Det går mot lysere tider, og det er utrolig deilig å observere at dagene allerede har blitt en god del lengre. I den anledning er det fristende å bytte ut de mørke vinterklærne med lysere varianter. Slik som for eksempel den sorte skinnjakken. Bytter du den ut med en lysere variant, blir også hele antrekket litt mykere og mer feminint.

LaREdoute_

Brun skinnveske med lange frynser fra La Redoute, kr 749.

3. Bohemen lenge leve!

Vi surfer videre på 70-tallsbølgen som er over oss for fullt. Jeans med sleng, semsket skinn, runde briller og frynser er bare noen av stikkordene. Og en av it-veskene denne våren, er utilsomt en brun skinnveske med frynser på. Har den i tillegg en såkalt bøtteveskefasong, som er rund og kan snøres igjen på toppen, får du den rette avslappa, bohemaktige følelsen som er veldig riktig akkurat nå.

2258555050_2_5_1

 70-tallsinspirert kjoletopp fra Zara, kr 399.

4. Hippie, hippie, shake!

Det er ikke langt fra bohem til hippie, og det går vel noen ganger også ut på ett. Jeg falt i hvert fall helt for denne hippieinspirerte toppen fra Zara. (Det står at det er kjole, men jeg ville nok brukt den som en tunikatopp). Den gir meg flashback til både Woodstock og den svenske filmen Tilsammans. Ser for meg denne til noen lyse jeans med heftig sleng, et par brune skinnsandaler med tresåle, og den overnevnte skinnvesken med frynser.

S0000007235270_F_W40_20141222094705Militærgrønn buksedress fra Lindex, kr 399.

5. In the army now

For at ikke 70-tallet og bohemlivet skal ta over hele lista, får jeg stramme den opp med en militærinspirert buksedress. Buksedressen har definitivt fått en ny vår, og dukker opp i alle mulige farger og variasjoner. En annen stor trend er militærinspirerte detaljer, for ikke å glemme den særegne grønnfargen.

7e03b3c969f506e0341441f822f1b00a1174909a24d5297a78afe16267f384757435bdff184a9cc4cb3b242bead0fa7f

Fra venstre: Diane von Fürstenberg, Oscar de la Renta, Altuzarra.

6. Gingham style

Gingham-ruter eller Brigitte Bardot-ruter, som dette mønsteret også blir kalt, dukket opp på en rekke visninger for våren. Blant annet hos Diane von Fürstenberg, Altuzarra, Oscar de la Renta, Derek Lam og Bottega Veneta for å nevne noen. Designerne har tydelig hentet inspirasjon fra 60-tallet, og et smårutete plagg vil ta seg bra ut i sommergarderoben. Gjerne stylet med et hårbånd, for den rette looken.

hmprod-1Denimskjorte i lyocell fra H&M, kr 299.

7. Vår + denim = sant

Nå er det ikke bare om våren vi går i denimklær, selvsagt, men plagg i lys, delikat denim gir uansett en deilig vårfølelse. Og det er vel ikke uten grunn at de fleste magasinene kjører en denimguide hver vår. Disse plaggene er dessuten gode baseplagg til garderoben, fordi de er lette å mikse med andre plagg og farger. Et materiale som dukker opp i stadig flere plagg, og som trolig er nytt for mange, er lyocell. Lurer du på hva det er, så er det rett og slett regenererte fiber fra cellulose. Plagg laget i dette materialet er altså fremstilt på en mer miljøvennlig måte. Jeg har allerede spottet det hos H&M, Lindex og Kappahl, og det er sikkert mange andre som også benytter seg av dette. Hurra for det!

DG4234_2857T3_nok2340_dolcegabbanaSolbriller fra Dolce & Gabbana, kr 2480.

8. Gotta wear shades!

På forrige liste dro jeg frem at de runde solbrillene er tilbake. Men for deg som ikke er så fan av akkurat dem, kan jeg glede deg med at det samme gjelder de firkantete brillene. Så her er det altså fritt frem for å velge den formen som passer deg best. Legg også merke til detaljen på stengene! Dyreprint, gjerne såkalt tortoise (spraglete mønster inspirert av skilpadde), er et hett stikkord på solbrillefronten denne våren.

Front_Society_Shoes_44
Ankelboots i skinn fra Front Society, kr 2500.

9. Walk this way!

Jeg har fått helt dilla på de spisse skotuppene for tiden. Synes de er både lekrere å se på og mer elegante på foten, enn de runde og butte. Dessuten får du lengre ben i dem, siden de spisse tuppene fungerer som en slags forlengelse av benet. Spesielt om du kombinerer det med hæler i tillegg. Akkurat nå er jeg så lei av isete føre overalt. Heldigvis skinner sola i dag, og jeg gleder meg til å kunne ta frem sko med litt hæler igjen. Da er det deilig å drømme seg bort i disse. Digger den fine jeansfargen, og som en ekstra bonus er Front Society også norsk design. Det liker vi!! ❤

10. En godbit til slutt

Flere av dere har sikkert sett den allerede, men musikkvideoen til Hoziers Take Me to Church kan ta pusten av de fleste. Årsaken er selvsagt den dyktige, russiske ballettdanseren  Sergei Polunin som virkelig tar låten til nye høyder. Bokstavelig talt! Enjoy! 😉

(Foto: Produsentene, pinterest.com og youtube.com)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s