Nytt makeupmerke i Norge!

I morgen, den 17. februar, kl 17, lanseres et helt nytt makeupmerke i Norge! Stedet er Steen & Strøm i Oslo, så om du er i området, kan du jo ta turen innom. Merket jeg sikter til er intet mindre enn det amerikanske Urban Decay. Kjent blant annet for sine Naked-paletter, en øyenskyggepalett med 12 nøytrale skygger, i tre fargeskalaer, laget for å bevise at nøytralt kan være alt annet enn kjedelig. I tillegg til en rekke andre makeupprodukter av svært god kvalitet, for ikke å glemme det gode fargeutvalget, under slagordet: Beauty with an edge!

original_320859_2z7EkWAU5gzxjIh8KMwww2lks-765x510

For det var nettopp det å kunne gi makeupforbrukeren frihet til å velge som var utgangspunktet da Sandy Lerner, David Soward og Wende Zomnir i 1996 lanserte Urban Decay. På den tiden dominerte rosa, rødt og beige på skjønnhetsmarkedet, og stakkars deg som ønsket lilla eller grønne negler. Da måtte du enten bruke tusj, eller gå på kompromiss med kvaliteten. De ønsket rett og slett å utvide fargesortimentet og bekjempe fargemonopolet som rådet. Den aller første annonsen som stod på trykk, lød slik: Brekker du deg av rosa? Og sier litt om den utradisjonelle og en smule provoserende markedsføringen, som de har valgt å legge seg på.

I anledning at merket endelig kommer hit, har jeg intervjuet dyktige Ida Engstrøm, makeupartist på frilansbasis, som var med på å presentere merket for pressen.

ida

Ida Engstrøm, makeupartist.

Hvilke er dine tre favorittprodukter fra Urban Decay?

1. Øyenskyggepaletten Naked 3. Jeg elsker den brunrosa fargeskalaen som føles veldig aktuell denne våren. Skyggene er godt pigmenterte, så de er lette å jobbe med og blender veldig fint inn i hverandre.

91663_naked1_alt1 Øyenskyggepaletten Naked, kr 395.

2. Naked Skin Beauty Balm. En farget beauty balm som dekker ganske godt, men gir en fuktig og fresh hud. 65970_nakedskin_beautybalm-3

Naked Skin Beauty Balm, kr 175.

3. 24/7 glide-on-pencil. Det er vanskelig å finne en kremete og god kajal, som faktisk sitter hele dagen. Denne er både kremete og enkel å jobbe med, men når den sitter, så sitter den. Derfor må du jobbe relativt rask om du vil smudge den ut. Det at den kommer i hele 40 farger, er jo også helt supert!

46160_247_eyeliner_invasionKajalen 24/7 Glide-on Eye Pencil, kr 150.

Hva slags makeuptrender har du tro på denne våren?

– Akkurat som i klesveien tror jeg vi får se en del 70-tall innen makup også. Frisk og fuktet hud som stråler og gløder, uten så mye konturering og ekstrem highlightning som vi har vært «plaget» med en stund nå. Vi kommer også til å se en del pastellfargede øyenskygger, samt brente og brunrosa toner på øynene. For de litt mer vågale, er det detaljer rundt øynenen i klare blåtoner som gjelder. Slik som en blå eyeliner, knallblå maskara eller som en detalj i øyekroken. Hold det rent og effektfullt! Ikke som i 80-tallets go-crazy-blå-øyner-a-la-Dynastiet!!!

Hva er ditt beste makeuptips?

– Lek og ha det gøy med sminke! Også voksne kvinner kan ta den litt ut i svingene, men husk på at med alderen er det finest om du har fokus på en ting av gangen. Mye øyensminke, rouge og lepper på en gang, kan fort få deg til å se eldre ut! Har du satt deg fast i en makeuprutine, er det lurt å prøve ut litt nye ting en dag du ikke skal noe spesielt. Da kan du bare vaske det av om det ikke funker. Det blir bare stress å eksperimentere ti minutter før du skal på fest! 

Urban Decay selges eksklusivt på Steen & Strøm i Oslo, samt Kicks Oslo City og i nettbutikken Kicks.no.

(Foto: Produsenten og privat)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s